Sportgazdaság

„Ilyeneket nem kötelessége eltűrni senkinek!” – megkergették a focibírót, ezért a kollégák sem hajlandók fújni

A megye háromban a nézők üldözték a trágárságért hat piros lapot kiosztó sporttársat, erre az összes kollégája megtagadta a munkát erre a hétvégére, úgyhogy a szomszédból kell hívni pótbírókat. A Tolna vármegyei őszi szezonból a mostanival együtt még két forduló van hátra.

Miután jól megkergettek egy Tolna vármegyei labdarúgó-játékvezetőt, a teljes állomány leiratkozott a küldési listáról, úgyhogy külsős bírókat kell találni a hétvégi bajnokikra – hátha ők vállalják a feladatot.

Soccer,Referee,To,Point,Out,A,Yellow,Card,To,A
Egyelőre még kérdés, ki fog fújni a hétvégén a tolnai megyei meccseken.
Fotó: Shutterstock

Miközben a magyar válogatott este azért lép pályára Bulgáriában, hogy sorozatban a harmadik Európa-bajnokságára is kijusson, a piramis alján még az sem biztos, hogy meg lehet rendezni a hétvégi bajnokikat.

Alig maradtak a pályán

A mindig izgalmas alsóbb osztályú focinkban a Tolna vármegyei harmadosztályban megrendezett Kajdacsi SE–Szedresi SE-meccs nyomán kerekedett puskaporos helyzet. Akkor és ott 

trágár beszéd miatt hat piros lapot osztott ki a játékvezető.

Először az 56. percben (már az 1–3-as végeredmény kialakulása után, de egy hazai sárga lapot követően), a hazaiak technikai vezetőjét állította ki a bíró, majd a 70., a 80., a 86., a 90+2. és 90+3. percben jött a többi – egyébként a végére ez a különmeccs döntetlenre végződött, hiszen mindkét fél három-három pirosat kapott.

Tényleg mindenki sztrájkol

Viszont a lefújás után a bírót megkergették a drukkerek, és persze beindult a kommentcunami is – emlékeztet a történetet felgöngyölítő Tolna vármegyei hírportál, a Teol, amely videót is közölt az esetről:

Ezek után a többi bíró inkább leiratkozott a most hétvégi küldési listáról – szolidaritást vállalva a kollégával, továbbá féltve a saját fizikai és mentális egészségét. 

A leiratkozás tényét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tolnai sportigazgatója, Krausz Márton meg is erősítette. Hozzátette: emiatt a szomszédos vármegyékből igyekeznek pótbírókat találni, amire néha volt már példa, ám 

olyan még sosem fordult elő, hogy a teljes állományt helyettesíteni kellett volna.

Elvileg még két forduló van a futballőszből

A kiállítások nyomán az eltiltások is sorjáznak: az egymérkőzésnyi automatikus mennyiség helyett a Kajdacs játékosa, Farkas Attila négy, Deák Zoltán technikai vezető három meccset kapott a fegyelmi bizottságtól, a Szedresből pedig Bíró András hármat, Rikkers Péter kettőt.

Makai János, a Játékvezetői Bizottság elnöke korábban úgy nyilatkozott a Teolnak a megkergetéshez hasonló atrocitásokról:

Ilyenek nem férnek bele, ilyeneket nem kötelessége eltűrni senkinek!

A Tolna vármegyei futball őszi félszezonjából egyébként még két forduló maradt, a mostani és a következő hétvégére vannak kiírva meccsek.

 

bíró TEOL kommentcunami Megyei III. osztály Európa-bajnokság
Kapcsolódó cikkek