A Ferencváros mérkőzése az Olimpiakosz ellen lehetséges, hogy zárt kapus lesz. A görög csapat szurkolóit február 12-ig kitiltották a stadionból, de az intézkedést meghosszabbíthatják, ami azt jelentené, hogy a február 15-re ütemezett Fradi-meccsre sem lehet majd bejutni.

20231005_1017_KAR
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Az Olimpiakosz és a Panathinaikosz ultrái tíz nappal ezelőtt verekedtek össze egy röplabdameccs miatt. Az összecsapásba a rendőrségnek is be kellett avatkoznia. A zavargások közben egy fiatal rendőrt fejbe talált egy pirotechnikai eszköz, amitől kómába került. 

A görög kormány döntött arról, hogy az összes görög klub meccseiről kitiltja a nézőket február 12-ig, az intézkedés pedig meghosszabbítható 

írta meg az Üllői129.

Fellebbeztek, hiába

Az Olimpiakosz azóta már le is játszotta az első zárt kapus meccsét a Topolya ellen. A csapat fellebbezett a zárt kapuk miatt, de a kormány hallani sem akart a meccsek megnyitásáról. Azt is előírták a görög csapatoknak, hogy a stadionokat beléptetőrendszerrel és megfigyelőberendezésekkel szereljék fel.

A Ferencváros a második helyen jutott tovább a Konferencia Liga F csoportjából, ezzel pedig eggyel több meccset kell játszania a nemzetközi sorozatban. A csoportok nyerteseit nem sorsolták ki hétfőn, hanem a második helyen továbbjutókat párosították az Európa-ligából harmadik helyen kieső csapatokkal. Így került a Konferencia Ligába az Olimpiakosz is, amellyel a Fradinak kell szembenéznie.

A meccset 2024. február 15-én rendezik.

Az első nyolc mérkőzés után lépnek be a sorozatba a csoportgyőztesek.

Csúcsrangadó nélkül kezdődik meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában a svájci Nyonban. A sorsolás nem hozott kiemelkedő meccset, de lesznek csemegék és meglepetések a legjobb 16 között.