Sportgazdaság

Európa-liga-sorsolás: Szoboszlai Dominik és a Liverpool még vár az ellenfelére

A Liverpool magabiztosan nyerte meg az Európa-liga E csoportját. Szoboszlai Dominikra és Liverpool joggal bízhat egy kedvező eredményben első egyenes kieséses találkozóján. A Premier League-ben a bajnoki címért hajtó Vörösök az Európa-liga favoritjának számítanak, így Szoboszlai akár két rangos trófeát is a magasba emelhet májusban, a szezon végén.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntős sorsolása után az Európa-liga párosításait is kihúzzák a kalapokból. A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool magabiztosan jutott tovább az E csoportból, de nem szerepelnek majd az EL következő fordulójában.

Uefa,Europa,League,Trophy.the,Uefa,Cup,-,Trophy,Awarded,Annually
Fotó: Shutterstock

A Liverpool egyelőre nem szerepelt a sorsoláson, 

mivel az Európa-liga csoportgyőztesei csak a következő fordulóban kapcsolódnak majd be a párharcokba. Most a csoportokban második helyen továbbjutó csapatokat sorsolták össze az Bajnokok Ligája csoportokból kieső harmadik helyezett klubokkal.

Az Európa-ligában az angol klubok sokkal jobban teljesítettek, mint a Bajnokok Ligájában. Miközben a BL-ben 4-ből csak 2 Premier League csapat jutott a legjobb 16 közé (az Arsenal és a címvédő Manchester City), addig az EL-ből mind a három induló angol klub csoportelsőként jutott tovább. Mivel a BL-ből a Newcastle és a Manchester United is negyedikként esett ki, így a mai sorsoláson volt ott a nevük a tálakban.

Az Európa-liga döntőjét 2024. május 22-én játsszák a dublini Aviva Stadionban.

Itt van az Európa-liga nyolcaddöntőjének első sorsolása:

  • Feyenoord–AS Roma
  • AC Milan–Stade Rennais
  • RC Lens–Freiburg
  • Young Boys–Sporting
  • Benfica–Toulouse
  • Braga–Qarabag
  • Galatasaray–Sparta Praha
  • Shakhtar Donetsk–Marseilles

Csúcsrangadó nélkül kezdődik meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában a svájci Nyonban. A sorsolás nem hozott kiemelkedő meccset, de lesznek csemegék és meglepetések a legjobb 16 között.

 

Szoboszlai Dominik Európa-liga sorsolás Liverpool
Kapcsolódó cikkek