Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgócsapatának német világbajnok kapusa szerint Jürgen Klopp egyértelműen esélyes a bajor együttes edzői posztjára, de azt is el tudja képzelni, hogy szövetségi kapitányként helyezkedjen el a jövőben.

(FILES) Liverpool's German manager Jurgen Klopp celebrates after his team victory at the end of the English League Cup quarter-final football match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, north west England on December 20, 2023. Liverpool manager Jurgen Klopp announced the shock decision on January 26, 2024 that he will leave the club at the end of the season. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
A Bayern Münchennél folytatja Jürgen Klopp? Fotó: AFP

A 37 éves hálóőr egy szurkolói találkozón megjegyezte, hogy a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool jelenlegi vezetőedzője híres, tapasztalt, taktikai tudása is kiváló, éppen ezért elismert a szakmában.

Mindenképpen potenciális jelölt lehet a Bayern Münchennél a későbbiekben

– mondta Neuer az 56 éves szakemberről, aki pénteken jelentette be, hogy csaknem kilenc év után, a szezon végén távozik a Vörösöktől. Ugyanakkor a korábban a Borussia Dortmund és a Mainz együttesét is irányító tréner kiemelte, hogy szeretne szünetet tartani és eltávolodni a labdarúgástól.

Neuer szerint Klopptól függ, hogy mikor veheti át a Bayern München irányítását, vagy bármelyik másik klasszis csapatét.

Lehet, hogy már nem szeretne mindennapos munkát végezni, így azt is el tudom képzelni, hogy egy nap valamelyik válogatott szövetségi kapitánya legyen

– fogalmazott a 117-szeres válogatott kapus.  

Thomas Tuchelnek, a német bajnokság második helyén álló müncheni klub jelenlegi edzőjének – akinek Lőw Zsolt a másodedzője – 2025-ig szól a szerződése, míg Julian Nagelsmannak a nyáron, a németországi Európa-bajnoksággal véget ér a megbízatása a német válogatottnál.

Széthullik a Liverpool? Jürgen Klopp mellett a sportigazgató is távozik a klubtól

A Szoboszlai Dominik leigazolásában is nagy szerepet játszó sportigazgató, Jörg Schmadtke napokon belül távozik a Liverpooltól. A szakember már csak január végéig áll a csapat alkalmazásában. Pénteken az is kiderült, hogy a szezon végével a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp is elhagyja a klubot.