A bajorországi Weiler im Allgäuban lesz a magyar labdarúgó-válogatott bázisa a nyári, németországi Európa-bajnokságon. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki közleménye kiemeli, hogy a helyszínt az európai sportági szövetség (UEFA) ajánlására választotta a nemzeti csapat szakmai stábja és az MLSZ. A kontinentális szervezet által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is.

Grass,Green,Summer,Weiler-simmerberg,Allgäu
Fotó: Shutterstock

„Az elsődleges szempont azonban természetesen ezúttal is a zavartalan és minél profibb, kompromisszummentes felkészülési feltételek biztosítása volt” – áll a közlésben. 

A főhadiszállás első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám mindössze kétórányi autóútra van Stuttgarttól.

A magyar válogatott a kétórás autóúttal is jobban jár, mert még mindig kevesebb utazást jelent, mintha az együttes repülővel utazna bárhova, mivel 

  • a reptérre történő eljutást, 
  • a csomagok feladását, 
  • a repülést, 
  • a csomagok felvételét, majd 
  • a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére. 

Az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt öt nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én fogja elfoglalni bázisát Weiler im Allgäuban. Az Eb-re történő felkészülést a tervek szerint május 27-én kezdi meg Marco Rossi gárdája Telkiben. 

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németek mellé került a csoportban. Németország mellett Skóciával és Svájccal került azonos négyesbe Magyarország. 

A Telex felidézi, hogy a falu a Bodeni-tóhoz közel fekszik, a legközelebbi reptér Friedrichshafen, ami 50 perces buszozást jelent. A memmingeni reptér is egy óra alatt elérhető. Liechtenstein 70 kilométerre található a szállodától, amitől egy kilométerre van egy edzőpálya, a meccs utáni két napon itt mozoghatnak és regenerálódhatnak majd a játékosok, és a szakmai stáb ott végezheti el az utolsó simításokat a meccsek előtt. Ez a helyszín a belgák érdeklődését is felkeltette, de végül a magyarok elvitték előlük.