Nem ígérkezik nehéznek a Liverpool FC mérkőzése az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League (PL) 24. fordulójában: a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató éllovas az utolsó előtti Burnley-t látja vendégül szombaton.

Liverpool v West Ham United - Carabao Cup Quarter FinalLIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 20: Dominik Szoboszlai of Liverpool looks on during the Carabao Cup Quarter Final match between Liverpool and West Ham United at Anfield on December 20, 2023 in Liverpool, England. (Photo by MB Media/Getty Images)LIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 20: Dominik Szoboszlai of Liverpool looks on during the Carabao Cup Quarter Final match between Liverpool and West Ham United at Anfield on December 20, 2023 in Liverpool, England. (Photo by MB Media/Getty Images)
Jürgen Klopp nyilatkozott Szoboszlai Dominik állapotáról.
Fotó: Getty Images

A vasárnap az Arsenal otthonában vereséget szenvedett Mersey-parti gárda 16 órától fogadja a hat tétmérkőzés óta nyeretlen, a PL-ben pedig öt forduló óta nem tudta begyűjteni a három pontot. Az egymás elleni mérleg is Jürgen Klopp menedzser csapatának sikerét ígéri, a Burnley legutóbb 2021 januárjában kerekedett mostani vendéglátója fölé, épp az Anfielden. Azóta mind a négy találkozójukon a Liverpool győzött úgy, hogy gólt sem kapott (8-0). Amint a Vörösök honlapja kiemelte, a Burnley trénere, Vincent Kompany még a Manchester City futballistájaként nyolcszor lépett pályára az Anfielden, ám egyszer sem győzött. Virgil van Dijk pedig a 250. PL-meccsén játszhat.

Az ismét a combját fájlaló Szoboszlai nem játszott az Arsenal ellen, és nem lép pályára ezen a találkozón sem, 

amelyen fontos a győzelem a Liverpool számára, hogy megtartsa kétpontos előnyét üldözői, a címvédő Manchester City és az Arsenal előtt.

@vilaggazdasag Focisták, akik sokkal nagyobb karriert futhattak volna be a sérülések nélkül #vg #vilaggazdasag #világgazdaság #sport #labdarúgás #sérülés #szoboszlai #szoboszlaidominik ♬ eredeti hang - vg.hu

A klub pénteki sajtótájékoztatóján Klopp elmondta, 

Szoboszlai újfent izomfájdalmakkal küszködik, kiújult a korábbi sérülése, ezért biztosan nem fog játszani, de futóedzéseket végezhet.

A legutóbbi 12 tétmérkőzésén veretlen, 11 győzelem mellett mindössze egy döntetlent játszó City a forduló szombat kora délutáni nyitómérkőzésén azt az Evertont fogadja, amelytől 2017 januárja óta nem kapott ki. Az Arsenal a városi rivális West Ham Unitedhez látogat, amelyet 2022 vége óta nem tud legyőzni, azóta egy döntetlen után kétszer is a vasárnapi házigazda nyert.

Kerkez Milos együttese, a Bournemouth a Fulham vendégeként lép pályára. Három döntetlen után a legutóbbi két találkozásuk a Bournemouth sikerével zárult.

Csak erre a listára fel ne kerüljön Szoboszlai Dominik

Januári sérülése után Szoboszlai Dominiknek ki kellett hagynia az Arsenal elleni rangadót, miután kiújult a combsérülése. A magyar válogatott kapitányára Jürgen Klopp szerint egy alapos kivizsgálás vár. A Világgazdaság megnézte azokat a játékosokat, akiknek a karrierjét kettétörték a visszatérő sérülések.