Telekommunikáció

Jövő héten mutathatják be a Windows 11-et

Jelenleg a világon használt számítógépek 78 százalékán használják a Windows 10 operációs rendszert.

Előreláthatóan a Windows 11-et fogja bemutatni a Microsoft június 24-én – legalábbis erről kezdett cikkezni a nemzetközi szaksajtó. Mindenesetre a szoftvercég közzétett egy részleteket nem taglaló, videokonferenciára szóló meghívót a jövő hétre.

Forrás: theverge.com

A The Verge és a PC World közben már kalóz forrásból származó képeket is közölt az új Windows 11-ről. A beszámolók szerint a legtöbb változás a tárcaterületen történt, a Start gomb és annak menüje pedig jelentősen egyszerűsödött a Windows 10 operációs rendszer jelenlegi változatához képest.

here's a first look at Windows 11. There's a new Start menu, rounded corners, a new startup sound, and more https://t.co/VDS08QPsl5 pic.twitter.com/OkCyX3TtmI

— Tom Warren (@tomwarren) June 15, 2021

A külföldi szakújságírók arra is rávilágítottak, hogy a látott tervek egy előzetes verziót mutathatnak, és ha az új Windows 11-es bevezetéséről is számol be rövidesen a Microsoft, az opreációs rendszer még sokat változhat, mire hivatalosan is a piacra kerül. Korábban arról cikkeztek, hogy a most hat éves Windows 10 legkésőbb 2025-ben lesz kivezetve, vagyis az előtt már biztosan meg kell jelentetni az új operációs rendszer.

this is the new Windows 11 startup sound pic.twitter.com/UQZNFBtAxa

— Tom Warren (@tomwarren) June 15, 2021

Jelenleg a világon használt számítógépek 78 százalékán használják a Windows 10 operációs rendszert, Európában pedig még nagyobb, 83 százalékos ez az arány. Az egyébként „kivezetett”, vagyis már semmiféle támogatást nem kapó Windows 7 továbbra is meglehetősen népszerű, a StatCounter adatai szerint világszerte még mindig a számítógépek körülbelül 16 százalékán található meg.

Windows 10
Kapcsolódó cikkek