Turizmus

Vagyonokért, botrányos körülmények között szállásolták el a szurkolókat Katarban

A BBC riportja szerint voltak olyanok, akik meglátták a helyszínt, és inkább azonnal távoztak, veszve hagyták a befizetett pénzüket. A szurkolói falu ráadásul még mindig nincs kész.

Újabb botrányos esemény a katari világbajnokságról. A BBC az egyik szurkolói faluban járt, ahol az eredeti ígéretek szerint megfelelő, légkondicionált szállásokon élvezhetik a Katarba látogató drukkerek a tornát. Ezzel szemben egyszerű sátrakban kaptak helyet, amelyekben a levegőt is csak egy nyikorgó állóventilátor hivatott biztosítani. Ráadásul a helyszín a vébé nyitónapjára sem készült el, mindenfelé sitthalmok állnak, a félkész épületeket pedig igyekeztek táblákkal eltakarni a szervezők. 

Fotó: Nicolas Tucat

 

Ha nem röhögök ezen az egészen, akkor sírni tudnék

 

– így jellemezte a helyzetet egy szurkoló a BBC-nek. A sátorfalu kint van a sivatagban, így nappal olyan elviselhetetlen a hőmérséklet, hogy mindenki kimenekül a szállásokról. Csakhogy nincs mit csinálni, hiszen a kivetítő előtt sincs semmi, ami árnyékot adhatna. 

Sokan arra is panaszkodtak, hogy a vizesblokkokban a víz barna, szennyezettnek tűnik, így ők mosakodni és fogat mosni is palackos vízzel szoktak, amióta megérkeztek. 

Ráadásul mindezért cserébe fejenként 175 fontot kell fizetni éjszakánként. 

A lap megszólaltatott egy Franciaországból érkező szurkolót is, aki 3300 dollárt fizetett az eredetileg szállodai szállásként meghirdetett helyért. Amikor szembesült azzal, hogy egy forró sátorban kellene laknia, inkább távozott, veszve hagyva a pénzét. 

Hatalmas konténerfaluval várja a fociszurkolókat Katar – galériával

Az arab országba rengeteg szurkolót várnak a világ minden tájától.

Apropó pénz: a sátorfaluban egy aprócska lakattal lehet megakadályozni, hogy bárki betörjön a „lakosztályokba”, így a biztonság is hagy némi kivetnivalót. 

A legtöbben arra panaszkodnak, hogy sehol sincsenek szervezők és felelősök, így senkinek sem tudják jelezni, hogy valami nem stimmel, hogy ők egyáltalán nem erre fizettek be. 

 

 

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek