Turizmus

Vagyonokért, botrányos körülmények között szállásolták el a szurkolókat Katarban

A BBC riportja szerint voltak olyanok, akik meglátták a helyszínt, és inkább azonnal távoztak, veszve hagyták a befizetett pénzüket. A szurkolói falu ráadásul még mindig nincs kész.

Újabb botrányos esemény a katari világbajnokságról. A BBC az egyik szurkolói faluban járt, ahol az eredeti ígéretek szerint megfelelő, légkondicionált szállásokon élvezhetik a Katarba látogató drukkerek a tornát. Ezzel szemben egyszerű sátrakban kaptak helyet, amelyekben a levegőt is csak egy nyikorgó állóventilátor hivatott biztosítani. Ráadásul a helyszín a vébé nyitónapjára sem készült el, mindenfelé sitthalmok állnak, a félkész épületeket pedig igyekeztek táblákkal eltakarni a szervezők. 

Fotó: Nicolas Tucat

 

Ha nem röhögök ezen az egészen, akkor sírni tudnék

 

– így jellemezte a helyzetet egy szurkoló a BBC-nek. A sátorfalu kint van a sivatagban, így nappal olyan elviselhetetlen a hőmérséklet, hogy mindenki kimenekül a szállásokról. Csakhogy nincs mit csinálni, hiszen a kivetítő előtt sincs semmi, ami árnyékot adhatna. 

Sokan arra is panaszkodtak, hogy a vizesblokkokban a víz barna, szennyezettnek tűnik, így ők mosakodni és fogat mosni is palackos vízzel szoktak, amióta megérkeztek. 

Ráadásul mindezért cserébe fejenként 175 fontot kell fizetni éjszakánként. 

A lap megszólaltatott egy Franciaországból érkező szurkolót is, aki 3300 dollárt fizetett az eredetileg szállodai szállásként meghirdetett helyért. Amikor szembesült azzal, hogy egy forró sátorban kellene laknia, inkább távozott, veszve hagyva a pénzét. 

Hatalmas konténerfaluval várja a fociszurkolókat Katar – galériával

Az arab országba rengeteg szurkolót várnak a világ minden tájától.

Apropó pénz: a sátorfaluban egy aprócska lakattal lehet megakadályozni, hogy bárki betörjön a „lakosztályokba”, így a biztonság is hagy némi kivetnivalót. 

A legtöbben arra panaszkodnak, hogy sehol sincsenek szervezők és felelősök, így senkinek sem tudják jelezni, hogy valami nem stimmel, hogy ők egyáltalán nem erre fizettek be. 

 

 

 

vb 2022 szurkolói falu focivébé Katar
Kapcsolódó cikkek