Fergeteges, telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában kedd este az olasz Maneskin. A funk-rock zenekar tagjai többek között a Lánchídon rollereztek szabadidejükben a buli előtt, szállásul pedig a Kozmo Luxury Hotelt választották.

The rock band Maneskin in concert in Bari at the Palaflorio on March 31st 2023.The Maneskin in concert at the Palaflorio in Bari with the Loud Kids Tour, have inflamed almost 6000 spectators between young people and parents. It remains the most loved band of the moment internationally
A Maneskin megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát.
Fotó: Davide Pischettola / AFP (archív)

Az Index szúrta ki, hogy a zenészek a Horváth Mihály téren töltötték az éjszakát: az ötcsillagos szállodában a medencés lakosztály ára éjszakánként 1200 euró, de az természetesen üzleti titoknak minősül, hogy hányan és milyen szobában laktak a Maneskin-stábtagok.

A négytagú zenekar dollármilliomos tagjai szeptemberben az Egyesült Államokban és Kanadában kezdték a turnét, azóta pedig – olasz állomásokkal – körbejárták Európát, Budapestre Prágából érkeztek, tőlünk Rigába utaztak tovább. A balti előadás után néhány hét szünet következik, majd Olaszországban tartanak öt koncertet, ősszel pedig visszatérnek Észak-Amerikába.

A Maneskin a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon a Zitti e buoni című dallal vált ismerté, és azzal, hogy Damiano David énekest drogozással vádolták az eseményen – végül teszttel bizonyította ártatlanságát.

Az olasz banda eddig egyszer, 2021-ben állt színpadra a Papp László Budapest Sportarénában, ám akkor csupán az MTV Europe Music Awards egyik sztárfellépőjeként, nem önálló koncert keretében.

Népszerűségük növekedéséről mindent elmond, hogy a Rush című turné magyarországi állomását eredetileg egy évvel korábbra, a Barba Negrába tervezték, ám a halasztást követően a klubkoncerteket a legtöbb európai városban arénás verzióra cserélték – nemhiába, hiszen Budapest második legnagyobb beltéri helyszínére is elkapkodták a jegyeket a Maneskin rajongói.