BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkezdődött a hekkszezon a Rómain, ahol még azok is halat esznek, akik amúgy soha

Felújított vendégtérrel nyitotta meg a nyári szezont a Római-part legrégibb és legnagyobb vendégforgalmú étterme, az Evezős sörkert. A Római parti retróvendéglátás és ételkínálat legjobb hagyományait tovább éltető vendéglátóhelyen az étlap megújult, de a toplista a régi: még mindig a hekkből adják el a legtöbbet minden évben.

Még mindig a legendák övezte hekkből adunk el a legtöbbet, így ennek készítésében nem hibázhatunk

 – szögezték le az Evezős sörkertet működtető és tulajdonló cég, az Eventrend Group tulajdonosai, hozzátéve: a lángos nem, de a süllő, a pisztráng és a halászlé szintén része állandó kínálatuknak.  

Ahol a hekk a király. Fotó: Eventrend

Kőrössy Zoltán, az Eeventrend egyik alapítója a Világgazdaságnak elmondta, a hat éve megvásárolt ikonikus római-parti étteremre mintegy 60 millió forintot költöttek el, amiből tavaly a konyhatechnológia, idén a terasz bútorzata újult meg, 

A Római-part igazi város a városban típusú hely, a Duna egyetlen olyan budapesti partszakasza, ahol a folyó magával a lakókörnyezettel találkozik,

éppen ettől kivételes hangulatú, speciális mikroklímás hely, ahol lakni és kirándulni is kellemes. A jellegzetes teraszos büfék között az 1984-ben egy pléhbódéban megnyitott Evezős is azt a hagyományt képviseli, amely a római-parti vendéglátást olyan kedveltté és egyedivé tette a fővárosban.

Hagyományos fogások modern tálalásban. Fotó: Eventrend

A Rómaira hekkezni a legtöbb budapesti ellátogat évente legalább egyszer, ha teheti, a lángos is nagyon népszerű, és a többnyire kerékpárral, kutyával érkező kirándulók rendkívül gazdag sörkínálatból válogathatnak itt.

A négy-öt kilométeres római-parti Duna-sétányon csak a szezonális vendéglátás telepedett meg,

a büféknek teraszuk van, de belső terük továbbra sincs, így van ezzel az Evezős sörkert is, ahol májustól októberig tartanak nyitva emiatt.

A rendkívül kevés halat fogyasztó magyarok a Római-parton szívesen megkóstolják a süllőt, a pisztrángot, és természetesen népszerű a tartalmas halászlé is, melyek az Evezős állandó kínálatának ugyancsak elmaradhatatlan részei.

Az elmúlt években azonban több olyan étel is felkerült az étlapra, amelyek a változó trendeknek is megfelelnek. A friss saláták, szárnyashúsok és a klasszikus hasábburgonya mellett nagyon népszerű lett az édesburgonya-hasáb. 

A halas vonalat – ugyancsak a vendégigényekhez alkalmazkodva – különlegességekkel bővítették, például frissen, saját recept szerint készülő tengeri herkentyűkkel.

Az Evezős ikonikus bejárata. Fotó: Eventrend

A Római-part strandételes, retró gasztronómiai vonalától az édességkínálat sem tud és nem is akar alapjaiban elszakadni, a híres Evezős palacsinta mellett a túrógombóc is azonnal közönségkedvenc lett. 

A kultikus helyeket üzemeltető Eventrend Group portfóliójában a Gundel, a New York kávéház és a Centrál, valamint többtucatnyi minőségi budapesti hely mellett az Evezős sörkert a laza, mainstream vonalat képviseli, ahol a megfizethető étlap és itallap garantálja, hogy a tágas teraszok sosem maradnak üresek. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.