Még mindig a legendák övezte hekkből adunk el a legtöbbet, így ennek készítésében nem hibázhatunk

 – szögezték le az Evezős sörkertet működtető és tulajdonló cég, az Eventrend Group tulajdonosai, hozzátéve: a lángos nem, de a süllő, a pisztráng és a halászlé szintén része állandó kínálatuknak.  

Ahol a hekk a király. Fotó: Eventrend

Kőrössy Zoltán, az Eeventrend egyik alapítója a Világgazdaságnak elmondta, a hat éve megvásárolt ikonikus római-parti étteremre mintegy 60 millió forintot költöttek el, amiből tavaly a konyhatechnológia, idén a terasz bútorzata újult meg, 

A Római-part igazi város a városban típusú hely, a Duna egyetlen olyan budapesti partszakasza, ahol a folyó magával a lakókörnyezettel találkozik,

éppen ettől kivételes hangulatú, speciális mikroklímás hely, ahol lakni és kirándulni is kellemes. A jellegzetes teraszos büfék között az 1984-ben egy pléhbódéban megnyitott Evezős is azt a hagyományt képviseli, amely a római-parti vendéglátást olyan kedveltté és egyedivé tette a fővárosban.

Hagyományos fogások modern tálalásban. Fotó: Eventrend

A Rómaira hekkezni a legtöbb budapesti ellátogat évente legalább egyszer, ha teheti, a lángos is nagyon népszerű, és a többnyire kerékpárral, kutyával érkező kirándulók rendkívül gazdag sörkínálatból válogathatnak itt.

A négy-öt kilométeres római-parti Duna-sétányon csak a szezonális vendéglátás telepedett meg,

a büféknek teraszuk van, de belső terük továbbra sincs, így van ezzel az Evezős sörkert is, ahol májustól októberig tartanak nyitva emiatt.

A rendkívül kevés halat fogyasztó magyarok a Római-parton szívesen megkóstolják a süllőt, a pisztrángot, és természetesen népszerű a tartalmas halászlé is, melyek az Evezős állandó kínálatának ugyancsak elmaradhatatlan részei.

Az elmúlt években azonban több olyan étel is felkerült az étlapra, amelyek a változó trendeknek is megfelelnek. A friss saláták, szárnyashúsok és a klasszikus hasábburgonya mellett nagyon népszerű lett az édesburgonya-hasáb. 

A halas vonalat – ugyancsak a vendégigényekhez alkalmazkodva – különlegességekkel bővítették, például frissen, saját recept szerint készülő tengeri herkentyűkkel.

Az Evezős ikonikus bejárata. Fotó: Eventrend

A Római-part strandételes, retró gasztronómiai vonalától az édességkínálat sem tud és nem is akar alapjaiban elszakadni, a híres Evezős palacsinta mellett a túrógombóc is azonnal közönségkedvenc lett. 

A kultikus helyeket üzemeltető Eventrend Group portfóliójában a Gundel, a New York kávéház és a Centrál, valamint többtucatnyi minőségi budapesti hely mellett az Evezős sörkert a laza, mainstream vonalat képviseli, ahol a megfizethető étlap és itallap garantálja, hogy a tágas teraszok sosem maradnak üresek.