A Wizz Air elindította első közvetlen járatát Budapestről Kairóba. A főváros nem az egyetlen új egyiptomi úti cél, amely elérhető Magyarországról, ugyanis október elejétől már Sarm es-Sejkbe is indít járatokat a légitársaság.

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air idén október második felétől hetente három járatot indít Kairóba és Sarm es-Sejkbe. 

A járatok hétfői, szerdai és pénteki napokon közlekednek majd Budapestről. Az arab világ és a Közel-Kelet kulturális csomópontja, Kairó számos látnivalóval várja az odalátogatókat. Ideális úti cél lehet mindenki számára, aki az ókori történelmi emlékeket, például a Szfinxet szeretné megcsodálni. Akik viszont a vízparti üdülésre vágynak, keresve sem találnak jobb helyet, mint Sarm es-Sejk. A Vörös-tenger partján elterülő város kiváló hely a mediterrán vakációra, búvárkodásra, szörfözésre és a felhőtlen kikapcsolódásra vágyóknak.

Az egyiptomi járataink bővülése az országaink közötti gazdasági és turisztikai kapcsolatok gyarapodásának és elmélyülésének egyértelmű jelei. A második útvonalunk Kairó felé nemcsak a valós piaci igényt bizonyítja, hanem elkötelezettségünket is, hogy utasainknak folyamatosan bővülő választékot kínáljunk

– mondta Kam Jandu, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy Gurdaka után most már Sarm es-Sejk és Kairó is szerepel az egyiptomi desztinációk közül a Wizz Air budapesti kínálatában. Hiszünk ebben a régióban, látjuk, hogy milyen nagy a kereslet az Egyiptomba tartó járatokra, és bízunk benne, hogy az októberben elindított két új úti cél is hatalmas népszerűségnek örvend majd utasaink körében

– erről Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere beszélt.

ÚTVONAL

JÁRATSŰRŰSÉG

INDULÁS DÁTUMA

VITELDÍJAK

Budapest–Sarm es-Sejk

hétfő, szerda, péntek

2023. október 22.

16 070 forinttól

Budapest–Kairó

hétfő, szerda, péntek

2023. október 31.

16 070 forinttól

A Wizz Air nagy számban bővítette járatait több útvonalon is októbertől. Az egyiptomi Gurdaka, valamint Abu-Dzabi, Madeira és Tenerife mellett Alicante, Madrid és Milánó is könnyebben elérhetővé válik a magyar fővárosból: a Wizz Air minden korábbinál több járatot kínál hetente ezekre az úti célokra. Emellett a nagy érdeklődésre való tekintettel a Bázelbe és Keflavíkba tartó járatok száma is tovább bővül.