Turizmus

Vendéglátás a felhők alatt: benéztünk a MOL Campus tetején nyílt étterembe – fotógaléria

A jól ismert tíz-tizenöt klasszikus magyar ételen, a turistáknak szánt étlapok hagyományos választékán túllépve akarja őrizni és ápolni a magyar gasztronómia értékeit az ország legmagasabb épületében nyílt étterem, a Virtu. A napokban nyílt vendéglátóhely ifjú séfje az otthon ízeit, a nagymamák elfeledett receptjeit kelti életre – hangsúlyozottan elérhető áron.

Aligha meglepő, hogy a MOL Campus 28. emeletén, 145 méter magasan megnyílt étterem, a Virtu potenciális bakancslistás hely, hiszen a kis híján felhőkarcoló-magasságú toronyház tetején, a legfelső szinti panorámakilátó alatt legalább egyszer sokan szeretnének megebédelni vagy megvacsorázni.

VIRTU
Fényár kint és bent: a kilátás este is pazar a város fölé magasodó épületből. 
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

 

Vendéglátás toronymagasan

Látványlifttel közelíthető meg Budapest legfiatalabb étterme, a Virtu, amely a páratlan panorámával már önmagában jókora versenyelőnyhöz jutott a budapesti mezőnyben. Az éjjel-nappal különleges kilátást nyújtó, üvegfalakkal határolt étterem iránt érthetően óriási az érdeklődés, 

a nyitás utáni hetek foglaltsága ígéretes

– tudtuk meg az étterem megnyitása alkalmából szervezett sajtóbemutatón.

Lendvai Levente séf, aki 26 éves kora ellenére már komoly szakmai múlttal és sikerekkel büszkélkedhet, az Arany Kaviár étteremből igazolt át a Virtu Restaurant-ba.

A fiatal séf az otthon ízeit kelti életre, amihez a helyi alapanyagok használata az alap. 

Mindent legfeljebb ötven kilométerről hoznak az étterembe, 

amelyet helyivé, a törzsvendégek, a visszatérő vendégek éttermévé akar formálni a lelkes ifjú csapat.

„A régió, azaz Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország jellemző ételeiben gondolkodunk, ami lehet akár a bécsi szelet, a krumplis tészta, a smarni, a császármorzsa vagy a káposztaleves is” – összegezte Lendvai Levente, aki mindeközben megmutatni készül erdeink nagyvadjait is különböző kultúrák tolmácsolásában.

VIRTU
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A kilátás sok mindent meghatároz, és felénk is magas elvárásokat közvetít

– fogalmazott a séf, aki hangsúlyozza, hogy a Virtu nem egy fine dining étterem, és tudatosan nem lesz drága hely. A cél az, hogy 

két fő akár 30 ezer forintért meg tudjon vacsorázni Budapest legmagasabb pontján.

A Virtuban kiemelten elegáns szervizt nyújtanak, az ételek pedig megjelenésükben, tálalásukban az emelkedettséget tükrözik a séf szavai szerint.

Az étterem egy nyitott és több szeparálható vendégtérből áll, ahol családi vagy céges összejöveteleket 150 főig fogadnak, és képesek testre szabni, személyessé tenni a tereket, az étel-ital kínálatot hozzá.

Kialakítottak egy az angol privát klubokhoz hasonló, kiemelt szolgáltatásokat biztosító, a törzsvendégek számára fenntartott belső teret is Buda legújabb éttermében.

Otthoni ízekre építenek

A Virtu nyitóséfje érzi a helyben rejlő páratlan lehetőséget és azt, hogy az évek folyamán összegyűlt ötleteit ezen a helyen meg tudja valósítani. „Nincs olyan elvárás, hogy megfeleljünk a budapesti gastro trendnek – bátor lenne azt mondani, hogy inkább mi szeretnénk alakítani azt?” – teszi fel a csak rövid távon költői kérdést Lendvai Levente. 

Átadták Budapest legmagasabb épületét – íme az első fotók

Elkészült Budapest legmagasabb épülete, a Mol csoport új székháza a Budapart városnegyedben. Az ingatlan beruházási költsége üzleti titok, csak annyit közöltek róla, hogy saját forrásából finanszírozta a vállalat.

A Virtu étlapján hűen tükröződik mindaz, amiről a séf mesélt, a felélesztett és továbbvitt hagyományos otthoni ízek, az újévi asztalokról ismerős, hideg báránysült lencsesalátával, a töltött dagadó, a vegán korhelyleves, Bródy pogácsája vagy éppen a vargabéles. 

Minden étel mögött komoly kutatómunka van, a Covid alatti bezárások idejét régi receptek gyűjtésével hasznossá tevő séf nem titkolja, hogy egy hosszú út elején vannak, a páratlan lehetőségekre épült vendéglátóhelyet ugyanis az elégedett visszatérő vendégek tudják sikeressé tenni majd. 

 


 

étteremnyitás MOL campus étterem ötlet
Kapcsolódó cikkek