Aligha meglepő, hogy a MOL Campus 28. emeletén, 145 méter magasan megnyílt étterem, a Virtu potenciális bakancslistás hely, hiszen a kis híján felhőkarcoló-magasságú toronyház tetején, a legfelső szinti panorámakilátó alatt legalább egyszer sokan szeretnének megebédelni vagy megvacsorázni.
Vendéglátás toronymagasan
Látványlifttel közelíthető meg Budapest legfiatalabb étterme, a Virtu, amely a páratlan panorámával már önmagában jókora versenyelőnyhöz jutott a budapesti mezőnyben. Az éjjel-nappal különleges kilátást nyújtó, üvegfalakkal határolt étterem iránt érthetően óriási az érdeklődés,
a nyitás utáni hetek foglaltsága ígéretes
– tudtuk meg az étterem megnyitása alkalmából szervezett sajtóbemutatón.
Lendvai Levente séf, aki 26 éves kora ellenére már komoly szakmai múlttal és sikerekkel büszkélkedhet, az Arany Kaviár étteremből igazolt át a Virtu Restaurant-ba.
A fiatal séf az otthon ízeit kelti életre, amihez a helyi alapanyagok használata az alap.
Mindent legfeljebb ötven kilométerről hoznak az étterembe,
amelyet helyivé, a törzsvendégek, a visszatérő vendégek éttermévé akar formálni a lelkes ifjú csapat.
„A régió, azaz Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország jellemző ételeiben gondolkodunk, ami lehet akár a bécsi szelet, a krumplis tészta, a smarni, a császármorzsa vagy a káposztaleves is” – összegezte Lendvai Levente, aki mindeközben megmutatni készül erdeink nagyvadjait is különböző kultúrák tolmácsolásában.
A kilátás sok mindent meghatároz, és felénk is magas elvárásokat közvetít
– fogalmazott a séf, aki hangsúlyozza, hogy a Virtu nem egy fine dining étterem, és tudatosan nem lesz drága hely. A cél az, hogy
két fő akár 30 ezer forintért meg tudjon vacsorázni Budapest legmagasabb pontján.
A Virtuban kiemelten elegáns szervizt nyújtanak, az ételek pedig megjelenésükben, tálalásukban az emelkedettséget tükrözik a séf szavai szerint.
Az étterem egy nyitott és több szeparálható vendégtérből áll, ahol családi vagy céges összejöveteleket 150 főig fogadnak, és képesek testre szabni, személyessé tenni a tereket, az étel-ital kínálatot hozzá.
Kialakítottak egy az angol privát klubokhoz hasonló, kiemelt szolgáltatásokat biztosító, a törzsvendégek számára fenntartott belső teret is Buda legújabb éttermében.
Otthoni ízekre építenek
A Virtu nyitóséfje érzi a helyben rejlő páratlan lehetőséget és azt, hogy az évek folyamán összegyűlt ötleteit ezen a helyen meg tudja valósítani. „Nincs olyan elvárás, hogy megfeleljünk a budapesti gastro trendnek – bátor lenne azt mondani, hogy inkább mi szeretnénk alakítani azt?” – teszi fel a csak rövid távon költői kérdést Lendvai Levente.
Átadták Budapest legmagasabb épületét – íme az első fotókElkészült Budapest legmagasabb épülete, a Mol csoport új székháza a Budapart városnegyedben. Az ingatlan beruházási költsége üzleti titok, csak annyit közöltek róla, hogy saját forrásából finanszírozta a vállalat. |
A Virtu étlapján hűen tükröződik mindaz, amiről a séf mesélt, a felélesztett és továbbvitt hagyományos otthoni ízek, az újévi asztalokról ismerős, hideg báránysült lencsesalátával, a töltött dagadó, a vegán korhelyleves, Bródy pogácsája vagy éppen a vargabéles.
Minden étel mögött komoly kutatómunka van, a Covid alatti bezárások idejét régi receptek gyűjtésével hasznossá tevő séf nem titkolja, hogy egy hosszú út elején vannak, a páratlan lehetőségekre épült vendéglátóhelyet ugyanis az elégedett visszatérő vendégek tudják sikeressé tenni majd.
VIRTU Restaurant