Betiltja a beltéri biztonsági kamerák használatát az oldalán kínált apartmanokban az – jelentette be a vállalkozás a legújabb politikáját. A cég korábban azzal a feltétellel engedélyezte ezeket az eszközöket, hogy azok a közös használatú területeken lehetnek, tehát a folyosókon vagy a nappaliban, amennyiben az ingatlan kiadói azt is közzétették, hogy hol vannak a kamerák.

Camera,Hidden,Between,Books,On,Wooden,Shelf,Indoors,,Closeup.,Space
Fotó: Shutterstock

A hétfőn bejelentett, április 30-án életbe lépő változtatás azonban teljesen betiltja a beltéri biztonsági kamerák használatát az Airbnb felületén hirdetett ingatlanokban –  írja a Mashable.

A teljes körű tiltás ugyanakkor megszünteti a korábbi szabályozás kétértelműségét, mind a bérbeadók, mind a bérlők számára. A cég szerint az új szabályokkal tehát sikerült tisztább helyzetet teremteni. 

Az új szabályok nemcsak a beltéri kamerákat érintik, hanem szigorítják a kültéri kamerák és a hangerőmérők használatát is.

A bérbeadóknak így közölniük kell, hogy a kinti kamerák hol találhatók, és ugyanez igaz a hangerőmérőkre is, melyek felvételt sem készíthetnek.