Turizmus

Prémium turisztikai brandet alkotott a BDPST Group

Nyolc taggal mutatkozott be a BDPST Group hoteleket és gasztronómiai egységeket összefogó ernyőmárkája, a BOTANIQ Collection. A prémium magyar turisztikai brandet Orbán Ráhel, a BDPST cégcsoport kreatív igazgatója, az új brand egyik ötletgazdája mutatta be a nemzetközi és hazai szakmai közönségnek.

Egyszerre mutatták be a Pesti Vigadóban a nemzetközi és hazai szakmának, valamint a sajtónak a BDPST Group hoteleket, gasztronómiai egységeket összefogó prémium ernyőmárkáját, a BOTANIQ Collectiont, illetve annak hűségprogramját, a BOTANIQ Benefitet. 

Botaniq Collection
Turai Kastély
A turai kastély, a BDPST új prémium turisztikai brandjének egyik ékköve  /Fotó: Botaniq Collection

A márkához eltérő tematikájú, de azonos értékek köré szerveződő hotelek és gasztronómiai egységek tartoznak. A  kollekciónak jelenleg nyolc tagja van, de a jövőben további egységekkel bővül az ernyőmárka.

A BOTANIQ Collection alapító tagjai:

  • a márka zászlóshajója a BOTANIQ Turai Kastély és annak étterme, a Clarisse, amely máris megkapta a Michelin Guide Hungary ajánlását. A Loire-menti kastélyok stílusát idéző hotel 2020-ban nyitott meg, azóta pedig több nemzetközi turisztikai díjat nyert. 
  • A budapesti Verno House és Michelin által ajánlott Flava Kitchen & More étterem 2022-ben kezdte meg működését, városi oázis-koncepciója Budapest első parkja, a Szabadság tér története előtt tiszteleg.
  • Tokaj-Hegyalja szívében üzemel a tarcali Andrássy Kúria & Spa, illetve a szintén Michelin-ajánlással bíró Bobajka Étterem és Kávézó, amely a borvidék egyedi élményeinek ígéretével csábítja a vendégeket.
  • Egyedi, holisztikus, egészségfókuszú koncepciójú longevity szálloda a sárvári Melea-The Health Concept, amely személyre szabott kezelésekkel és programokkal nevezett be nemrég a turisztikai piacra.
  • 2023 őszén nyílt meg a Svábhegy zöldövezetébe illeszkedve Magyarország első angolszász mintájú privát klubja, a BOTANIQ Budai Klub.

A Botaniq Collection bemutatkozó eseményén Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy társaságuk 

a hazai turizmus, ezen belül is 

a felső kategóriás szegmens fejlődésének katalizátora akar lenni. 

A BOTANIQ Benefit hűségprogramról elmondta, hogy annak révén is újabb vendégkört vonzanak Magyarországra, illetve Budapestre. A program keretében egyedi kedvezményrendszert hirdettek, és aktív közösségépítés kezdődött – tudtuk meg.

„A márka tagjai erősen kötődnek a természethez, miközben kortárs vendégélményt nyújtanak, és értéket közvetítenek” – közölte Orbán Ráhel, a BDPST Group kreatívigazgatója, a BDPST Koncept ügyvezetője, a BOTANIQ Collection brand egyik megálmodója. A BOTANIQ Collection egyik ötletgazdája úgy fogalmazott, hogy a brand történetmesélésre épül, így hozzájárulva ahhoz, hogy az értékeink és a hagyományaink tovább éljenek.

A BOTANIQ Turai Kastély lett Európa legjobb kastélyhotele

Újabb nemzetközi turisztikai elismerést szerzett a BOTANIQ Turai Kastély, amely most az International Travel Awards 2021 nemzetközi megmérettetésen a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021” díjban részesült. Több mint 3 ezer nevezés közül választották ki a nyertest.

 

 

BOTANIQ Collection BOTANIQ Turai Kastély Clarit BDPST Group
Kapcsolódó cikkek