Új projektek a Raiffeisennél

Ingatlan | Vállalatok

Több új projekt formálódik a Raiffeisen Ingatlannál, s a társaság eközben sikeresen értékesítette a biatorbágyi Premier Outlet Centert egy angol befektetőnek – közölte lapunkkal Vancskó László vezérigazgató. Beszámolója szerint jól haladnak az Arena Corner irodaházzal, a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésénél épülő 30 ezer négyzetméteres létesítményt várhatóan jövő év második negyedében adják át.
A Raiffeisen Ingatlan eddigi legnagyobb projektjét a XIII. kerületben, a Váci út és a Róbert Károly körút sarkán jelenleg üresen álló területen tervezi megvalósítani. A lakóházból és irodaházakból, kereskedelmi és szolgáltatóüzletekből, továbbá parkolóházból álló, mintegy 70 000 m2 hasznos alapterületű épületegyüttes várhatóan 2009-re készül el.
A két irodaépület közül az alacsonyabbik több bérlő számára kínál majd helyet. A másik – az átalakulóban lévő szabályozástól függően akár 110 méter magas, 30-35 emeletes – torony egyetlen bérlőé, a Raiffeisen Banké lesz. A kereskedelmi és szolgáltatóüzleteket magában foglaló passzázson kívül az épület tetején egy kilátó is nyitva áll majd a nagyközönség számára. A projekt megvalósulásával új városrészközpont jön létre, és ez húzóerőt jelenthet a környék további fejlődéséhez – fűzte hozzá a vezető.
A kiskereskedelmi területen fontos fejlemény, hogy megkezdték a Premier Outlet Center harmadik, körülbelül 7000 m2-nyi bérbe adható területű részének a kivitelezését. Ebben az ütemben körülbelül 25 üzletet alakítanak ki, ezzel 100 fölé emelkedik a boltok száma, valamint 600 gépkocsi számára lesz parkolóhely. Az átadás tervezett időpontja 2007 utolsó negyedéve. A későbbiekben egy további ütem is szóba jöhet, az várhatóan 7000 m2-es lesz, s ezzel a központ bérterületnagysága meghaladhatja a 32 ezer m2-t.
Az intézményi befektetők már eddig is érdeklődtek, végül a minap a brit Morley Fund 70 millió euróért megvásárolta a projektet. Vancskó László azt is elmondta, hogy ma már a bérlők 70 százaléka a gyártók közül kerül ki, ez biztosítja a széles áruválasztékot és a kedvező árakat, amelynek forgalomgeneráló hatása közvetve javítja az egész centrum jövedelmezőségét. A központ menedzsmentje különösen ügyel arra, hogy a meghirdetetteknek megfelelően a bérlők valóban folyamatosan 30-70 százalékos kedvezménnyel kínálják a termékeket. A társaság két másik projektnél az előkészületi szakaszban van. A kisföldalatti zuglói végállomásánál egy 20 ezer négyzetméternél kisebb kereskedelmi és szolgáltató központot terveznek, itt az engedélyeztetés zajlik. Elvállalták a 2A városközpont kialakítását is, ott az egyeztetési szakaszban, illetve az építészeti pályázatnál tartanak.
A lakóingatlan-piacon is érdekelt társaság a Gergely utcai beruházást már befejezte, még néhány lakás vár gazdára. Az értékesítésnél azt tapasztalták, hogy sok vevőjelölt igényelte a nagyobb tereket, így néhány kisebb lakást egybenyitottak az átlagosan 300 ezer forint/négyzetméteres áron kínált lakóparkban. Decemberben fejezik be a Gellérthegyen a Somlói úti lakóparkot, ott a közlemúltban megállapodást írtak alá az Engel & Völkers ingatlanügynökséggel. A vállalat tulajdonába került egykori KDNP-székház és a kapcsolódó telek egy lakóingatlannak lehet megfelelő, de elképzelhető, hogy mégis irodaház lesz belőle, ezt még nem döntötték el – mondta a vezérigazgató.

Orbán Viktor: erősíteni kell a gazdasági együttműködést

Németország első számú kereskedelmi partnere és befektetője Magyarországnak, jelentette ki a magyar miniszterelnök.

Kiderült, hol a legdrágább a mozijegy a világon

Egyes országokban a hagyományos és a 3D-s filmek közötti jegyárak akár több, mint 30 százalékkal is eltérhetnek egymástól.
Világgazdaság Piactér