BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
pénzfelvétel

Milyen hatása lehet a pénzügyi rezsicsökkentésnek? - szakértők válaszolnak

2014. február 1-től havi két alkalommal díjmentesen vehetünk fel bankszámlánkról készpénzt, havi 150.000 forintos összeghatárig. Az ügyfelek örülnek, a bankok háborognak, az elemzők a bankok pozícióját féltik.
2013.11.17., vasárnap 08:00


Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője
„A pénzügyi rezsicsökkentés első lépése az ingyenes készpénzfelvétel, amelyre a jelentősen dráguló banki szolgáltatások miatt volt szükség. Ezek drasztikus emelkedése elsősorban a kiskeresetű családokat érinti hátrányosan, ezért nekik éri meg legjobban az ingyenes készpénzfelvétel. Az embereknek 45 milliárd forintot visszaadó törvény célja az, hogy a legalacsonyabb keresetű embereken ne keressenek a bankok és ne kelljen hihetetlenül magas díjakat fizetniük fizetésük felvételéhez. Világosan kimondjuk azt, hogy a készpénzfelvételre semmilyen díjat nem róhatnak rá a bankok, valamint hogy a készpénzfelvételre hivatkozva más díjakat, más területeken sem emelhetnek meg. Ezt szigorúan vizsgálni is fogjuk!”

Bencsik László, vezérigazgató-helyettes, OTP Bank Nyrt.


Kuti Ákos, vezető elemző, Equilor Befektetési Zrt.


Gyurcsik Attila, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője


Szűcs László, a Réti, Antall és Társai PwC Legal ügyvédje

VG-->

A szerző további cikkei

Továbbiak

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.