Az izraeli biztonsági kabinet tegnap többször is ülésezett, hogy kialakítsa a Clinton-tervezettel kapcsolatos álláspontját. Efraim Szneh hadügyminiszter-helyettes szerint "kedvező megközelítésben" foglalkoztak vele. Barak korábban úgy nyilatkozott, hogy Izraelnek el kell fogadnia a tervezetet, ha Arafat is úgy tesz. A kormányfő arra számít, hogy még február 6-a, a miniszterelnök-választás előtt nyélbe lehet ütni a megállapodást, és akkor a választást egyfajta, a béke melletti népszavazásnak lehet majd felfogni.
Arafat a Palesztinai Felszabadítási Szervezet végrehajtó bizottságával tanácskozott a válaszról. A Reutersnak nyilatkozó egyik palesztin vezető szerint a készülő levél nem elutasító, de nem is elfogadó, hanem a fenntartásokat sorolja fel az amerikai ötletek kapcsán. Ezek "nem sokban különböznek" azoktól, amelyeket a júliusban kudarcba fulladt Camp David-i tárgyalásokon terjesztettek elő.
Clinton azután tette meg szóbeli javaslatát, hogy a múlt héten izraeli és palesztin megbízottak egy Washington melletti támaszponton öt napon át tárgyaltak a rendezés lehetőségéről.
Egy szaúdi lap szerint a sivatagi királyság és Egyiptom is azt tanácsolta Arafatnak, hogy ne írjon alá békemegállapodást Izraellel addig, amíg hivatalba nem lép az új amerikai adminisztráció. A szaúdi és egyiptomi forrásokat idéző arab nyelvű lap szerint "jobb eredménnyel" járhat, ha az aláírásra már az új amerikai kormányzat idejében kerül sor. Palesztin tisztviselők állítólag telefonon már fel is vették a kapcsolatot Colin Powell kijelölt külügyminiszterrel.