A főváros vezetői értekezlete tegnapi ülésén úgy döntött, hogy a december 14-i közgyűlésen a 15,6 százalékos vízdíjemelést támogatja. A jelenlegi tarifa tehát várhatóan 14 forinttal nő: január 1-jétől egy köbméter víz 91 helyett 104 forintba kerül Budapesten. A csatornahasználati díj növelésének mértékéről már csaknem két hónapja tartott a vita: a csatornázási művek eredetileg 20 százalékos emelési javaslatot nyújtott be, de az önkormányzat ezt soknak ítélte. A tegnapi főpolgármesteri kabinet a csatornadíjak 10 százalékos drágulását támogatja. A települési folyékony hulladék elszállításáért átlagosan 15,7, a szemétszállításért pedig 16,99 százalékkal kell majd többet fizetni.
A fővárosi közgyűlés novemberben már döntött a tömegközlekedési tarifák 6, a kéményseprési díjak 11,4, illetve a temetői szolgáltatások átlagosan 8,9 százalékos emeléséről.
Az előzetes véleményezés során a kormány nem javasolt címzett támogatást a Fővárosi Állat- és Növénykert rekonstrukciójához, s harmadszor is elutasította a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új tömbjének építéséhez kért támogatást, a főváros ennek ellenére ismét beadja jelentkezését. Ha a szükséges engedélyeket sikerül időben beszerezni, az önkormányzat harmadikként a Pesti Színház átépítésével pályázik címzett támogatásra.