"Már háromszor megnyertem az elnökválasztást" -- jelentette ki Bush, aki alelnökjelöltje, Dick Cheney társaságában Trent Lott-tal, a szenátusi többség vezetőjével és Dennis Hastert képviselőházi elnökkel tárgyalt a januárban összeülő új kongresszus munkatervéről. Bush azt szeretné, ha a törvényhozás az 1300 milliárd dolláros adócsökkentési tervre koncentrálna, "tekintettel arra, hogy figyelmeztető jelek mutatkoznak a gazdaság horizontján" -- idézte a jelöltet a Reuters. Az autóipart és az energiaszektort nevezte meg, mint ahol lassulás várható.
A kongresszus napirendjére kívánja Bush ezenkívül tűzni az oktatásügy, az egészség- és a társadalombiztosítás, a gyógyszerrecept-felírás, valamint a katonaság kérdéseivel foglalkozó törvényjavaslatokat. Bush azt mondta, "jó kapcsolatokat" fog fenntartani a kongresszus demokrata párti vezetőivel. Pénteken például John Breaux demokrata szenátorral tárgyalt az amerikai belpolitikai helyzetről -- jelentette a CNN.
Az USA legfelső bíróságán pénteken megkezdődött Bush beadványának tárgyalása, amely azt kéri a testülettől, hogy érvénytelenítse a floridai szavazatszámlálás határidejének meghosszabbítását. Itt sürgős ügyekben általában egy napon belül döntenek -- most nem jelezték, mikor hirdetnek ítéletet.
A floridai legfelső bíróságon Gore-nak arra irányuló kérését tárgyalják, hogy számoltassanak újra 14 000 szavazatot, egy helyi bíróságon pedig azt akarják a demokraták elérni, hogy nyilvánítsák érvénytelennek az elnökválasztás múlt vasárnap Bush floridai előnyét tanúsító hitelesítését.