Az előzetes várakozásoknak megfelelően a legfontosabb tárcák élén nem történt változás. Így Mori megtartotta például külügyminiszterét, Kono Joheit, akit egyik lehetséges utódaként említenek. Maradt továbbá a pénzügyminiszter, a veterán Mijazava Kiicsi, illetve a nemzetközi kereskedelmi és ipari minisztérium élén Hiranuma Takeo.
Kimaradt viszont a kormányból Szakaija Taicsi, a gazdaságtervezési ügynökség vezetője. A legnagyobb meglepetést Hasimoto Rjutaro korábban miniszterelnök visszatérése jelentette, aki az adminisztratív ügyek és reformok minisztere lesz, így kulcsszerep vár rá az egész igazgatási gépezet karcsúsítását célzó reform végrehajtásában. A már januárban kezdődő átalakítás során a jelenlegi 22 miniszteri posztot 17-re csökkentik, többnyire az egyes tárcák összevonávával.
A japán lakosság és külföldi politikusok körében is népszerű Hasimoto először kilencvenes évek derekán tűnt ki, mégpedig kereskedelmi miniszterként, amikor Mickey Kantor amerikai főmegbízottal kellett megküzdenie a Washington által követelt piaci liberalizációs intézkedések ügyében. A később kormányfővé kinevezett politikus azonban 1998-ban, pártjának súlyos választási veresége miatt, lemondott. Mivel évekkel korábban Mijazava is volt miniszterelnök, Mori mostani kormányát volt és leendő miniszterelnökök kabinetjének nevezi a Reuters.