A szekszárdi Duna-híd kivitelezése két hónapja megkezdődött, ám a helyi gazdálkodók ajánlatait sorra elutasítják. Többnyire földmunkavégzésre, töltésépítésre, fuvarozásra, geodéziai tevékenységre szerettek volna vállalkozni. Beréti Zsolt, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (TMKIK) titkára a Világgazdaságnak elmondta, a kamara vállalta, hogy közvetít tagjai -- a kisvállalkozók -- és a fővállalkozó Betonút Rt. között. A beruházás indításakor ígéretet kaptak, hogy a kétezer céget, vállalkozást tömörítő megyei kamara folyamatos tájékoztatást kap a témában, s a helyi pályázók -- azonos árajánlat esetén -- előnyben részesülnek másokkal szemben.
A tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen végül is mindössze alig fél tucat panaszos kisvállalkozó jelent meg, kitűnt, hogy a generálkivitelező a beérkezett ajánlatokat vizsgálta meg, és azok értékelése alapján döntött. A TMKIK úgy látja, mivel költségvetésből gazdálkodó szervezetről van szó, nyilvánvalóan a jobb árajánlatot fogja választani. Egészen biztosan ez történt most is, s üzleti szempontból ez teljesen korrekt eljárás.
Igen sajnálatos, hogy az érdekelt helyi kisvállalkozók nem tudtak jobb árajánlatot adni -- hangoztatta Beréti, aki szerint a kamara továbbra is vállalja, hogy katalizátor szerepet töltsön be, összhangban a kormány azon stratégiájával, hogy igyekezzék a kisvállalkozók segítségére lenni. Ám ez esetben nincs és nem lehet szó a gazdaságba való beavatkozást célzó szerepvállalásról.