A Világgazdaság kérdésére az adószakértő elmondta, a jövő évi adóváltozások nem érintik a részvényalapú javadalmazások adószabályait. Az Európai Unióban 1992 óta terjedt el ez a ösztönzési rendszer, Magyarországon elsősorban az amerikai multinacionális cégek népszerűsítették az ilyen programokat.
A különböző javadalmazási lehetőségek amellett, hogy a munkaerő megszerzésében, megtartásában jelentős motiváló tényezőt jelentenek, adózási szempontból is kedvezőbb lehetőséget adnak a munkáltatónak. Részvényalapú javadalmazásnak számít az a juttatási forma, ahol a vállalat részvényeit vagy azok értékét használják stratégiai módon az alkalmazottak javadalmazására. Amerikában a részvényjuttatás és -vásárlás mellett a legelterjedtebb a részvényopciós program alkalmazása. Ezekben az esetekben a társaság részvényeit használják a dolgozók motiválására, ám a vállalatnak nem szükséges saját részvényekkel rendelkeznie ahhoz, hogy éljen ezzel az adózási szempontból költségtakarékos megoldással, ilyenkor az úgynevezett fantomrészvényprogram él.
Valamennyi esetben a vállalat adó- és tb-járulékot takaríthat meg, mivel az így adott jövedelem természetbeni juttatásként vagy egyéb jövedelemként adózik. Ha a munkáltató bérként fizeti ki a juttatást alkalmazottjának, akkor ahhoz, hogy a nettó jövedelem 100 forint legyen, ennek a költsége 268 forint, a részvényalapú javadalmazással viszont 178 és 183 forint közötti költséggel kell számolnia ugyanekkora nettó jövedelem mellett.