Sok amerikai cégnél biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, s valószínűleg bizonyos vállalatok -- mindenekelőtt a Világkereskedelmi Központ (WTC) elleni támadást elszenvedettek -- közül többnek a végét jelenti a keddi esemény. A WTC-ben egyébként 36 ország 435 irodája tartott fenn irodát, de ott volt New York katasztrófavédelmi központja is.
A rendelkezésre álló adatok szerint 1000-1200 magyar turista rekedt az USA-ban, az amerikai cégek Magyarországon (és máshol) dolgozó alkalmazottainak pedig megtiltották, hogy repülőre üljenek.
Összességében azonban alig sérültek a két ország gazdasági kapcsolatai a Magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara tájékoztatása szerint.
Az eseményekről hírt adó médián belül a CNN élvezte az Öböl-háborúban megszerzett és azóta is tartott vezető hírtelevíziói pozícióját. A hazai tévécsatornák költségeket nem kímélve összpontosítottak az amerikai eseményekre, itt a közszolgálati tévék nézettsége vezette a statisztikákat. A lapok teljes első oldalukat a terrorról szóló beszámolóra fordították.