New Yorkban a Le Parker Meridien hotel étterme valami igazán különlegeset kínál betérő vendégeinek: egy háromezer kalóriás spanyol omlettet, homárral és sevruga kaviárral - ezer dollárért.
Mint az étterem vezetője, Steven Pipes elmondta, az étel kisebbnek indult, de aztán séfjeik úgy gondolták, hogy "csempésznek bele valami vidámságot még". Valamit, amitől az étel igazán látványos ünnepi lakomává változik. Így került rá a homár és a 280 grammnyi kaviár.
Az étteremben egy csengő szólal meg minden esetben, amikor egy vendég megrendeli a "Csillió dolláros frittada" névre hallgató ételkülönlegességet.
Az elsőt hétfőn szolgálták fel egy brit vendégnek, aki Pipes kérdésére - hogy el tudja-e fogyasztani az egészet - azt válaszolta, hogy a királynőért és a hazáért, igen.
Az étteremben azokra is gondoltak, akik nem engedhetik meg maguknak Manhattan legdrágább egy személyre szóló ételét - nekik egy kisebb adag jár száz dollárért.(BBC News)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.