BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Piacra tör a pécsi Huníz

Nagy feldolgozócsarnokot adott át Pécsett a Huníz Pécsi Hús Depó Kft., a 965 millió forintos beruházástól piaci részesedésének növekedését várja. A húsüzem félsertés-feldolgozásra specializálódott, tőkehúst és készterméket értékesít kiskereskedelmi üzletláncoknak, valamint húsipari cégeknek. A legnagyobb felvevő a Pick Szeged Rt., és a Zalahús Rt.

A tavaly 1,4 milliárd forintos bevételt elért cég korábban Húsos Bt. néven már foglalkozott húsfeldolgozással, akkor egy bérelt feldolgozóban. A saját húsfeldolgozótól jelentős költségmegtakarítást várnak - nyilatkozta a Világgazdaságnak Mécs Ferenc tulajdonos, vezérigazgató.

Az 1500 négyzetméteres feldolgozóüzem építési költségeinek nagy részét banki hitelből fedezte a Huníz. A vezérigazgató szerint a beruházás 7-10 év alatt térül meg. Az üzemet úgy tervezték, hogy bővíthető legyen, 2005-ben felépül egy 3000 négyzetméteres üzemcsarnok, amelyben feldolgozó- és hűtőcsarnok kap helyet.

Az üzem jelenleg egy műszakban, 57 alkalmazottal dolgozik, ősszel újabb 40 fő felvételét tervezik, amikorra teljes kihasználtságra számítanak. Naponta 800 félsertés érkezik, amelyből 16 tonna tőkehúst és 3 tonna készterméket állítanak elő. A késztermék-előállítás - szalámik, kolbászok - havi 50-60 tonnát tesz ki, de az év végére 100-120 tonna a tervezett mennyiség. Az előállított termékek 80 százalékát a belföldi piac veszi fel, exportra kizárólag tőkehúst szállítanak, az Egyesült Királyságba, Cseh-, valamint Lengyelországba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.