Vita a cseh megszorításokról

Ma kezdi a vitát a cseh kormány azokról a költségvetési megszorító intézkedésekről, amelyeket a múlt héten elfogadott konvergenciaprogram tesz szükségessé. A kormány az év végéig kívánja meghatározni, hogy a három év alatt 70 milliárd korona megtakarítást előirányzó terv pontosan hogyan érinti majd az egyes tárcákat, illetve kiadási tételeket. (CTK)

Lengyel beruházások Oroszországban

Szédítő ütemben nő a lengyel vállalatok oroszországi beruházásainak összege: míg 2002-ben még csupán 5,2 millió dollár volt ezek értéke, tavaly már a 20 millió dollárt is meghaladta, és az idén újabb rekordot jósolnak a szakértők. A lengyel cégek a legtöbb ország esetében megelégszenek azzal, hogy termékeiket exportálják, ám Oroszországban sokkal nagyobb hasznot kínál a közvetlen jelenlét. (Polish News Bulletin)

Újabb SARS-járvány vár Ázsiára?

A télen újból kitörhet Ázsiában a SARS-járvány - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet. A WHO abból indul ki, hogy Dél-Kína állatvilágában továbbra is lappang a fertőzés, amely 2002 novemberében járványt okozott, és összesen 774 ember halálához vezetett a térségben. (Bloomberg)