Magyar-koreai ICT-együttműködés

Magyar-koreai üzleti fórumot rendeztek tegnap Budapesten, amelynek középpontjában az információ- és kommunikációtechnológia (ICT) állt. A 10-10 magyar és koreai cég képviselője az internet alapú telefonszolgáltatás, a plazmatelevízió, a banktechnológia, a MP3-as eszközök és a multimédiás mobil-tartalomszolgáltatás terén lehetséges együttműködésről tárgyaltak. A fórumon elhangzott, hogy a magyar ICT-piac a tavalyi 5,96 milliárd euró után az idén 6,43 milliárdot, jövőre pedig várhatóan 6,87 milliárdot tesz ki. (VG)

Drágul a gázolaj szerdától

Holnaptól literenként 5 forinttal - 238 forintra - emeli a gázolaj árát a Mol Rt. A benzin ára változatlan marad. A néhány héttel korábbi időszak árcsökkentését követően ugyanis a múlt héten a nemzetközi piacokon ismét nőttek a kőolajárak, aminek hatására elsősorban a gázolaj jegyzésára emelkedett. (VG)

Konferencia a kkv-k támogatásáról

A kis- és középvállalkozások támogatásáról rendezett konferenciát Budapesten a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara. A kormány jelentős figyelmet fordít a kkv-k ösztönzésére, fejlesztésére: vállalkozásösztönző környezet kialakításával, pénzügyi forráshoz jutás megkönnyítésével, versenyképességet javító fejlesztések ösztönzésével - hangoztatta Pongorné Csákvári Marianna, a GKM helyettes államtitkára . (VG)