Szerdán a kőolaj szabadpiaci árának további csökkenésére számítanak, mert a befektetők továbbra is az amerikai stratégiai tartalékok múlt heti növekedését jelző adatokra számítanak a nap folyamán.

Az amerikai kormányzat kedden kissé csökkentette előrejelzését a negyedéves világkeresletre is, napi 84,3 millió hordóra a múlt hónapban jósolt 84,4 millió hordóról. A kínai keresletet napi 6,8 millió hordóra becsülte most az amerikai energiaügyi kormányzat, az októberben valószínűsített napi 7,1 millió hordó helyett, azzal indokolva a becslés csökkentését, hogy a kínai gazdasági növekedés lassulni látszik. A távolabbi határidők lassúbb olcsóbbodása és magasabb ára azonban a befektetők óvatosságára vall egyelőre.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, decemberi határidőre közép-európai idő szerint szerda reggel hordónként (159 liter) 47,21 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS jegyzésében, 16 centtel olcsóbb a keddi New York-i zárónál.

Az ólmozatlan normálbenzin decemberre szerda reggel gallononként (3,78 liter) 1,2350 dollár volt a szingapúri ACCESS-ben, 0,0011 dollárral drágább a keddi New York-i zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta szerda reggel hordónként 43,71 dollár volt a londoni Nemzetközi Olajtőzsde (IPE) elektronikus forgalmában a legközelebbi, decemberi határidőre, azonos a keddi záróval. (Figyelonet)