Továbbra sem tervezi a munkaügyi tárca, hogy szankcionálja a cégeket, ha azok nem jelentik be üres álláshelyeiket a munkaügyi kirendeltségeknél. A foglalkoztatási törvény előírása szerint a vállalkozásoknak kötelező bejelenteniük munkaerőigényüket a szervezetnél, ám semmilyen következménye nincs, ha a jogszabálynak nem tesznek eleget. Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter a Világgazdaság érdeklődésére elmondta, nem büntetésben gondolkodik a tárca, sokkal inkább ösztönözni kívánja az üres álláshelyek bejelentését. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja kapcsán olyan kapcsolatot szeretnénk kialakítani a munkáltatókkal, amely számukra is hasznot hoz - fogalmazott.

Miután a morális késztetés hiányzik, végig kellene gondolni a tárcának, hol van a vállalkozások érzékenységküszöbe, vagyis mi ösztönözhetné őket arra, hogy hiányzó szakembereiket a munkaügyi központoknál keressék - hangsúlyozta Hadi László. A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ) elnöke, a Job Személyzeti Tanácsadó Kft. ügyvezetője örömmel vette tudomásul, hogy a tárca nem tervez szankciókat. Véleménye szerint ha az üres posztok bejelentéséhez adó- és járulékkedvezmény társul, már érdeket teremthet a jogkövető magatartáshoz.

Az ösztönzés differenciált is lehet a szerint, hogy az adott régióban mennyire "kellenek" az üres bejelentett álláshelyek. Az SZTMSZ elnöke egy olyan felmérés készítését javasolja a tárcának, amelyből kiderül, hogy mennyi az "eltitkolt" állásajánlat, illetve mi motiválná a vállalkozásokat, hogy szorosabb kapcsolatra törekedjenek a munkaügyi kirendeltségekkel.

A cégek egy bejelentőlapon jelezhetik munkaerőigényüket, ezen fel kell tüntetni a betöltendő munkakör nevét, a kereseti lehetőséget, a munkavégzés helyét és az alkalmazás feltételeit is. (KI)