Magyar gazdaság

Kapósak a képzési pénzek

Ismét slágernek bizonyult a munkahelyi képzést támogató kiírás. A 4 milliárd forintos keretösszegből elvileg támogatható 400 helyett több mint 850 pályázatot adtak be a 2004-2006-os I. Nemzeti fejlesztési terv Humánerőforrás-fejlesztés operatív programjának (HEFOP) májusban meghirdetett felhívására.

Hogy a kis-, közép- és nagyvállalkozások mennyire komolyan vették a lehetőséget, azt jelzi: minden eddiginél több, 21 ezer fő képzésére nyújtottak be támogatási igény, és a projektek között akadnak 200 személy képzését előirányzó programok is – közölte Kiss Csaba, a Humánerőforrás-programok Irányító Hatóságának szakmai tanácsadója.

Az együttes támogatási igény több mint 2 milliárd forinttal haladja meg a rendelkezésre álló keretet. Az értékelésre ötven nap áll rendelkezésre. Kiss Csaba szerint legkésőbb július 25 -ike körül valamennyi pályázónak meg kell kapnia az értesítést a döntésről.

Brüsszel februárban adta értésére a közösség tagállamainak, hogy az Európai Szociális Alap 2004-2006-os forrásainál teljes körű felhasználásra kell törekedni. Magyarország az igen népszerű munkahelyi képzési pályázat újbóli megjelentetését választotta a megmaradt pénz egy részének lekötésére.

vállalati képzés Humánerőforrás-programok Irányító Hatóság Európai Szociális Alap
Kapcsolódó cikkek