Magyar gazdaság

Kóka a "felpuhítás" ellen - a plafontörvény az IMF szerint is szükséges

Az SZDSZ frakcióvezetője arra kéri az ellenzéki pártokat és a kormánypártot, hogy az ország érdekében ne engedjék felpuhítani a költségvetési plafontörvényt.

Mint mondta, ez az IMF szerint is a válság kezelésének alapvető eszköze. Ma már egyértelmű, hogy a korábban gondoltnál is nagyobb szükség van a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvény szigorú formájának elfogadására, hiszen a nemzetközi gazdasági válság hatásai mára hazánkban is kézzelfoghatóak, napról napra erősebbek, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az ország megőrizze stabilitását – mondta a frakcióvezető - írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet.

Hozzátette: az SZDSZ által kezdeményezett plafontörvény eredetileg az adócsökkentést szolgálta volna, mára azonban már biztosan látszik, hogy a háztartások és a vállalkozások biztonságának legfőbb záloga lehet, amely az összeomlástól mentheti meg az országot.

A költségvetési plafontörvény szükségességét bizonyítja az IMF állásfoglalása is, mert a szervezet a Magyarországnak nyújtandó segítségért cserébe elvárja a törvény elfogadását – emelte ki a politikus, aki arra kéri a többi parlamenti képviselőcsoportot, hogy legyenek partnerek a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvény szigorú feltételeinek kialakításában, és támogassák egységesen a törvényt a parlamenti szavazáson.

szavazás SZDSZ IMF plafontörvény
Kapcsolódó cikkek