Magyar gazdaság

4-es metró: Brüsszelből még nincs hír

A múlt hét csütörtökig bizonyosan nem döntött az Európai Bizottság a budapesti négyes metró építési projektpályázatának támogatásáról - közölte kedden az MTI-vel a kérdésben illetékes brüsszeli bizottsági szóvivő, hozzátéve, hogy az esetleges legfrissebb információknak még utána kell néznie.

A Magyar Nemzet című lap keddi számában megjelent - Pelczné Gáll Ildikóra, a Fidesz országgyűlési képviselőjére hivatkozó - információk szerint az Európai Bizottság visszadobta a főváros és a kormány által benyújtott pályázati anyagot, mert abban egyebek mellett 1996-os forgalomszámlálási adatok szerepelnek, a hivatalos költség-haszon elemzés pedig megalapozatlan.

Dennis Abbot európai bizottsági szóvivő az MTI érdeklődésére elmondta: a brüsszeli testület tud arról, hogy projekt megvalósítását illetően vita van a kivitelezővel. Hozzátette, hogy amennyiben a vita és a késlekedés az eredeti megvalósítási tervek megváltozásához vezet - akár a munkálatok ütemezését, akár azok várható költségeit illetően -, akkor a magyar féltől azt várják, terjessze elő a pályázati kérelem módosítását.

4-es metró nagyprojekt Brüsszel
Kapcsolódó cikkek