Magyar gazdaság

Oszkó: az adóváltozások a középosztály számára nem jelentenek többletterhet

A pénzügyminiszter szerint a felső középosztály adófizetési kötelezettsége még a vagyonadóval együtt is csökken

Semmi sem kötelezi az adóalanyt arra, hogy a vagyonadóról szóló törvényjavaslatban szereplő táblázat alapján határozza meg ingatlanja értékét, bevallani a forgalmi értéket kell - mondta az InfoRádióban a pénzügyminiszter.

Oszkó Péter hozzátette: a bevallott értékeket ugyanakkor az adóhivatal ellenőrzi, meg is van erre az apparátusa, hiszen az illetékeket is az APEH szedi.

A bevallások alapján néhány éven belül a hivatalnak már olyan ingatlan-nyilvántartási adatbázisa lesz, amely komoly értéket képvisel majd. A miniszter arra is rámutatott: az adóváltozások a középosztály számára nem jelentenek többletterhet, a felső tízezer számára azonban igen.

Oszkó a minap a Világgazdaság hasábjain kifejtette: a kampány elmúltával csak remélhető, hogy újra a szakmaiság nyer nagyobb tere. Egy hónappal ezelőtti véleményében leszögezte: Az igazi munka a kikerülhetetlen értékválasztás megértetése és meggyőző közvetítése, a pénzügyi kultúra, a fogyasztási szokások, az átfogó társadalmi viszonyok gyors alakítása.

adóváltozás Oszkó vagyonadó többletteher
Kapcsolódó cikkek