Magyar gazdaság

Akciós meggy! Meggyvásárt szervez a Magosz

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) meggyértékesítési akció szervezését kezdi meg a fővárosban - tájékoztatta az MTI-t Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója.

Az első meggyvásárt, ahol a termelőktől lehet megvenni a meggyet a piaci árnál jóval olcsóbban, Budapesten, a Ferencvárosban szervezik meg június 27-én, szombaton. Ezzel párhuzamosan a Budapest és Pest megye területén működő 22 szociális bolt is akciós áron értékesíti majd a termelőktől származó meggyet.

A Magosz a meggyszezon végéig minden héten legalább két alkalommal Budapest különböző részein tervezi a meggy akciós értékesítését. A gazdálkodói érdekképviselet ezzel kívánja segíteni a válságban levő meggytermelőket.

Budai Gyula elmondta: a meggy felvásárlási ára 55-60 forint között van kilogrammonként. De van olyan területe is az országnak - Újfehértó környéke -, ahol már nem veszik meg a meggyet a termelőktől a felvásárlók. A fogyasztók a piacokon általában kilónként 300-400 forintért vásárohatják meg a meggyet.

Szabó József, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke korábban elmondta: az aszályos tavasz ellenére igen kedvezőnek ígérkezik az idei meggytermés is, mivel közel megegyező mértékű a múlt évi rekord szinttel, azaz elérheti a 70 ezer tonnát.

Magosz Ferencváros június 27 szombat meggy meggyvásár
Kapcsolódó cikkek