Magyar gazdaság

Szapáry: A következő kormánynak új munkahelyeket kell teremtenie

A következő kormány számára a legfontosabb lépések között kell, hogy legyen az új munkahelyek létrehozása, amelyet adócsökkentéssel lehet elérni

Növelte a bizalmat a külföldi befektetők szemében, hogy sikerült lecsökkenteni a költségvetési hiányt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, aki helyesnek vélte a Bajnai-kormány tűzoltó intézkedéseit.

Szapáry György azonban hozzátette, hogy nagyobb hangsúlyt kellett volna helyezni a szerkezeti átalakításokra az egészségügy és az oktatás terén, és csökkenteni kellett volna a bürokráciát és a korrupciót is.

A közgazdász szerint 2002 és 2007 között sikerült a magyar gazdaságot nagyon sebezhető stádiumba manőverezni. Hangsúlyozta: ha egy új kormány erős mandátummal és hiteles programmal áll elő, akkor visszaáll a bizalom, és ez csodákat képes tenni.

Úgy véli, hogy a következő kormány számára a legfontosabb lépések között kell, hogy legyen az új munkahelyek létrehozása, amelyet az adócsökkentéssel lehet elérni.

Ha a következő kormány határozott lépéseket tesz a szerkezeti átalakítás terén, akkor lehet tárgyalni a Nemzetközi Valutaalappal, de nagyon eltérni a mostani költségvetési számoktól nem lehet, mert még bizonytalan a helyzet, és a csírázó bizalom akár egyik napról a másikra megfordulhat - fogalmazott Szapáry György.

 

szapáry györgy közgazdász imf megállapodás gazdaságpolitika
Kapcsolódó cikkek