Bajnai Gordon az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában ugyanakkor óvatosságra intett, mondván, ez most nem a nagy hitelfelvételek időszaka. A kormányfő úgy vélte, a válság főképp a nemzetközi helyzet és az évek óta halogatott döntések miatt alakult ki, de éppen a most elfogadott büdzsé az, amely hozzá mer nyúlni a tabukhoz.

Bajnai Gordon a Fidesz bírálataival kapcsolatban kijelentette, akik a gazdasággal foglalkoznak, értik, hogy végre ráléptünk a helyes útra, amely stabilitást ad, és 2011-től biztosíthatja a 3-4 százalék közötti lehetőségét.

Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője ugyanebben a műsorban arról beszélt, nem lesz tartható a kedden elfogadott büdzsé, amely a legveszélyesebb az eddigiekhez képest és a hiány szerinte 7-7,5 százalékos lesz a kormány által emlegetett 3,8 százalékoshoz képest. Közölte, hogy a Fidesz új költségvetést készít ha hatalomra kerül, mert amíg a gazdasági helyzeten nem tud változtatni Magyarország, addig a fellendülés alapjait sem tudja megteremteni.

Igaz, hogy szükség van a külföldi konjuktúrára, de alapvetően a belpolitikában kell gazdaságod fordulatot elérni, és radikális változásra van szükség - jelentette ki Navracsics Tibor a 180 percben.