Nem veszítik el a házastársak, a mostoha- vagy nevelt gyermekek öröklés és ajándékozás esetén jelenlegi illetékkedvezményüket – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) annak kapcsán, hogy az Index hírportálon erről szóló értesülés jelent meg a múlt héten. A kormány elé kerülő törvényjavaslat-csomagra hivatkozó hírportálon az látott napvilágot, hogy az illetékmentesség csak az egyenes ági rokonoknak járna, a fentebb említett rokonok, hozzátartozók viszont magasabb illetékteherrel szembesülnének a jövőben.
Az NGM ez utóbbi értesülés mellett azt is cáfolta, hogy az üdülők után fizetendő idegenforgalmi megszüntetését a kormány az építményadó július 1-jével történő megemelésével ellensúlyozná.
A 29 pontos akcióterv egyes elemeiről szóló tudósítás több részletét légből kapottnak minősíti az NGM, amely azért látta szükségesnek cáfolat kibocsátását, mert az Index cikkében megjelenteket „több médium is hiteles információként kezelte”. Az NGM leszögezi: az akciótervről a végleges döntést a kormány hozza meg, így e téren a tárca csak ezután tud részletekkel szolgálni. VG