A geotermikus energiát hasznosító, teljesen akadálymentesített, mintegy 1513 m2 alapterületű épületben intézeti könyvtárat, webkabinetet, kutatószobákat, rendezvényhelyszíneket és tantermeket alakítottak ki. Az ünnepélyes átadón dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kiemelte, hogy az Infocentrum fejlesztés nemcsak az oktatás minőségi feltételeit teremti meg, de a fiatal értelmiségiek helyben maradását is segítheti, ami erősíti a munkahelyteremtést is, így a régió számára is kiemelkedő jelentőséggel bír.

A Zalaegerszegi Infocentrum felépítésének költségeihez 10-10 millióval járult hozzá a Zala Megyei Önkormányzat, valamint Zalaegerszeg Megyei jogú Város Önkormányzata, míg a Budapesti Gazdasági Főiskola további 5 millió forint önrészt biztosított az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megítélt 597 millió forintos támogatáshoz.

A beruházásnak köszönhetően ez év szeptemberétől a BGF Zalaegerszegi Intézetében komplexebb, eredményesebb oktatás valósulhat meg, hiszen a kutatási eredmények azonnal beépíthetővé válnak a tananyagba, a korszerűbb körülmények pedig lehetővé teszik, hogy az intézmény végzősei a munkaerőpiacon a jelenleginél is előnyösebb pozícióhoz jussanak.