Magyar gazdaság

Morgan Stanley: "rázós start" után kezdi megérteni feladatát a kormány

A magyar kormány szerkezeti reformcsomagja az összes megfelelő területre kiterjed, és az idei évre nem mutatkoznak komolyabb kockázatok, de a végrehajtás hosszabb távon növekedési kihívásokkal járhat, emellett változatlanul felfelé ható inflációs kockázatok is terhelik a kilátásokat - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének elemző stábja a minap Budapesten járt, és magánszektorbeli közgazdászokkal, alapkezelőkkel, szakminisztériumi illetékesekkel, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőivel és elemzőkkel találkozott.

A látogatásról csütörtökön Londonban kiadott összegzés szerint a ház szakértői által tapasztalt többségi vélemény az, hogy a "rázós start" és az "ismételt kommunikációs bakik" után a kormány most már "érti" a költségvetési fegyelemről és az adósságcsökkentés szükségéről szóló koherens üzenetek megfogalmazásának fontosságát. A meghirdetett reformok minden szükséges területre kiterjednek, és a kormánynak olyan széles parlamenti többsége van, hogy a végrehajtás "csak politikai akarat kérdése".

kiigazítás Morgan Stanley reformcsomag adósságcsökkentés
Kapcsolódó cikkek