Magyar gazdaság

Kína diverzifikálja a külföldi valutákba történő befektetéseit

Kína továbbra is diverzifikálni fogja a külföldi valutákba történő befektetéseit. Ez azért szükséges, hogy erősítse a kockázatkezelést és minimalizálja a globális pénzpiacokon észlelhető ingadozások hatását – olvasható a kínai központi bank közleményében.

Kína üdvözli azt a tényt, hogy az Egyesült Államok lépést tesz az adósságproblémája kezelésében - hangoztatta közleményében Zhou Xiaochuan, a jegybank kormányzója. "Szoros figyelemmel követjük majd, hogyan valósul meg különböző szakaszokban az idevonatkozó törvény" – mondta. Ígéretet tett arra, hogy erőfeszítéseket tesznek Kína gyors és tartós gazdasági növekedésének fenntartására és az ország gazdasági és pénzügyi stabilitásának megőrzésére.

Az Új Kína hírügynökség által idézett közlemény szerint az amerikai kincstárjegyek piacán mutatkozó nagyarányú ingadozás és bizonytalanság negatívan hat majd a nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszerek stabilitására, ami viszont árt majd a globális gazdasági élénkülésnek. Kína reméli, hogy az USA képes felelősségteljes intézkedéseket hozni, hogy megfelelően birkózzék meg adósságproblémáival – tette hozzá a jegybank kormányzója.

valuta diverzifikál
Kapcsolódó cikkek