Magyar gazdaság

Egyre fogynak a nyerőgépek

„Már 1500 alatt van a piacon lévő nyerőgépek száma, noverber 1-től pedig még drasztikusabban lecsökkenthet ez a szám. De még bízom benne, hogy az optimista forgatókönyv valósul meg és november végére már beindulhatnak a szerver alapú gépek” – mondta a Világgazdaság Online-nak Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetséget (MSzSz) elnöke.

A régi típusú gépengedélyek ugyanis lejárnak október végén, az új központi szerver alapú üzemeltetés pedig csak akkor indulhat el, ha belépnek a piacra a törvény által életre hívott új szereplők, a központi szerverek üzemeltetői.
Már a minisztériumi engedélyezési eljárásnál tart egy központi szerencsejátékszerver-üzemeltető (Webgam Központi Játékszerver), így a pénznyerő piac egy lépéssel megint közelebb került a januári átálláshoz, amikortól már csak szerveralapú automata üzemelhet az országban. A Webgam tulajdonosa a WSG Kft. levélben értesítette a Magyar Szerencsejáték Szövetséget (MSzSz): megkapták a szerverüzemeltető tanúsítványt az auditor cégtől, miután a rendszerük megfelelt a biztonsági szintnek. Az MSzSz elnöke, Schreiber István lapunknak elmondta: további 7-8 szerver szolgáltató auditja van folyamatban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium abban bízik, hogy néhány hónapon belül elindulhat a szerver alapú szerencsejáték üzemeltetés Magyarországon, az engedélyezési eljárást a jogszabályi keretek között felgyorsítják. A szerencsejáték szervezésről szóló törvény 3 hónapos általános ügyintézési határidőt biztosít a központi szerver üzemeltetése engedélyezésének eljárásában. A központi szerverek számát a jogszabály nem határozza meg, így a piaci igényeknek megfelelő számú központi szerver üzemelhet majd a szerencsejáték piacon.

szerver nyerőgép
Kapcsolódó cikkek