Magyar gazdaság

Megkezdődött a Nyugati tér felújítása

A közbeszerzési eljárás lezárultával megkezdődött a terézvárosi önkormányzat idei legnagyobb léptékű fejlesztése, a budapesti Nyugati tér teljes megújítása, az építkezés a közúti közlekedést nem akadályozza - közölte a VI. kerületi helyhatóság kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a beruházással 120 nap alatt olyan tér jön létre, amely méltó kapuja lesz az Európa egyik legszebb világörökségi területét magában foglaló kerületnek.

A munkaterületet kedden adták át a kivitelezőknek. A munkálatok ideje alatt a téren, illetve az aluljáró egyes területein nem lehet gyalog közlekedni, viszont a közúti közlekedést nem akadályozza az építkezés.

A terézvárosi önkormányzat kiemelte: a Nyugati tér arculata 1982 óta lényegesen nem változott, szerkezete elavulttá és esztétikailag is kifogásolhatóvá vált. A most megkezdett átalakítással a jelenleg túl hangsúlyos és funkcionálisan nem megfelelő lépcsőszakasz megváltozik - írták.

Hozzátették: a szintek harmóniájának megteremtésével egy modern, korszerű utcabútorokkal berendezett, a jelenleginél sokkal nagyobb összefüggő zöld területtel, valamint egy átlátható, letisztult, de élettel teli és jelentős méretű közösségi felülettel rendelkező tér jön létre.

Terézváros nyugati önkormányzat
Kapcsolódó cikkek