Magyar gazdaság

Demján: nem érdemes növelni az állami szerepvállalás szintjét

A magyar állam éppen elérte azt a szintet a versenyszférában, amelyet már nem érdemes növelni - mondta Demján Sándor, a TriGránit Zrt. elnöke a Népszava ma megjelent számában.

A Népszava alkalomból készítettek interjút a nagyvállalkozóval, hogy aranydiplomát vett át a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Demján Sándor szerint magyar modell nincs, magyar agy létezik, szorgalom is, de a nagy rendszereket tekintve Magyarország csak követő lehet.

Példaként említette az üzletember, hogy az amerikai szövetségi jegybank szerepét betöltő Fed gazdasági modelljét követjük, amikor a kormány a megszorításoktól mentes növekedést tűzte ki céljául, az más kérdés, hogy milyen sikerrel. Hasonlóképpen nem saját modell az állam szerepvállalásának hangsúlyozása - tette hozzá.

Demján Sándor a Népszava cikkében beszélt arról is, hogy hiba volt az állami topmenedzserek bérét havi kétmillió forintban limitálni. Álláspontja szerint hasonló javadalmazást kell számukra adni, mintha ugyanezt a pozíciót a versenyszférában töltenék be.
 

aranydiploma Demján Sándor állami szerepvállalás
Kapcsolódó cikkek