Magyar gazdaság

Görög válság: Juncker szerint ma nem lesz megoldás

"Én személy szerint ellenzem a Grexitet, szó sincs arról, hogy ki akarnánk ebrudalni a görögöket az eurózónából" - mondta az Európai Parlementben Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Hozzátette: ők mindent meg fognak tenni a tárgyalások újrakezdéséért, de a labda továbbra is a görög térfélen pattog, ma este nekik kell elmondaniuk, hogy a jelenlegi helyzetben milyen megoldást tartanak elképzelhetőnek - olvasható a portfolio.hu-n. Juncker szerint fontos, hogy újra tárgyalóasztalhoz üljenek a felek, mert "ha nem tárgyalunk, akkor vége az Európai Uniónak is". A megoldás nem ma fog megszületni, hiszen ha ma megegyeznénk, akkor az azt jelentené, hogy túl könnyű megoldást választottunk - emelte ki a politikus.

A franciák nem engednék el a görögöket

A franciák mindent megtennének a görögökért - jelentette ki Manuel Valls miniszterelnök. "Meg vagyunk róla győződve, hogy nem engedhetjük meg magunknak a görög kilépéssel járó kockázatokat" - jelentette ki mai rádióbeszédében a francia politikus. Véleménye szerint a görögöktől való elválás a globális növekedést is fenyegetné, amellett hogy jelentős politikai kockázattal járna.

grexit Juncker Görögország
Kapcsolódó cikkek