Magyar gazdaság

Közel egymilliárdos állami támogatás a református kollégiumnak

Az állam 953 millió forinttal támogatja a Pápai Református Kollégium felújítását.

A magyar állam az idén 953 millió forinttal járul hozzá a Pápai Református Kollégium épületének felújításához - jelentette be az emberi erőforrások minisztere vasárnap a pápai református templomban tartott hálaadó istentiszteleten.

Balog Zoltán beszédében a kereszténység és a református egyház közösségépítő erejéről beszélt. Mint mondta, az építéshez nagy alázatra van szükség: tisztelni kell az elődök keze nyomát, egyúttal a jövő építésén munkálkodni. Ezt a közösségépítő és -gyarapító munkát támogatja az állam is - fűzte hozzá.

A felújítás első ütemében a 953 millió forintos támogatással a gimnázium külső-belső épületenergetikai és gépészeti megújítása, valamint a református ótemplom felújítása, és ott egyházművészeti múzeum létrehozása valósul meg.

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke azt mondta, a beruházást jövőre, a reformáció 500. évfordulóján szeretnék átadni, a munkálatok alatt a tanítás zavartalan lesz az intézményben.

A későbbiekben egy új szárny építését is tervezik az iskolához, kialakítanának egy százötvenezer könyv tárolására alkalmas könyvtárat, valamint parkolót is. A most induló és a tervezett beruházások teljes költsége megközelíti a 3,5 milliárd forintot.

állami támogatás Pápai Református Kollégium
Kapcsolódó cikkek