Magyar gazdaság

Beszállítói programon dolgozik a kormány

Varga Mihály szerint egy olyan beszállítói program elindításáról tárgyalt a kabinet, amely magyar kkv-k számára jelentene belépést a nagyvállalatok beszállítói láncába.

"A program azt célozza meg, hogy a következő években a magyar nagyvállalatok, illetve az itteni multinacionális cégek képesek legyenek jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást (kkv) bevonni a beszállítói hálózatukba, és lehetőség szerint ezeket a kkv-kat a nemzetközi piacra is kivinni, ott sikerrel szerepeltetni" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újságíróknak egy Budapesten megrendezett nemzetközi kamarai tanácskozáson.

Varga Mihály megerősítette: az idén a kormány a tavalyi szerényebb bővülés után 4 százalék fölötti gazdasági növekedést vár, a tavaly novemberi megállapodás is segíti a magasabb növekedési ráta elérését. Rámutatott: a magyar gazdaság fenntartható növekedési pályára állt, tavaly már mind a három nagy hitelminősítőnél a befektetési kategóriába került át Magyarország. Hozzáfűzte, hogy ezzel az ország tőkevonzó képessége nagymértékben javult.

A kormánynak a munkaadók és munkavállalók szervezeteivel tavaly novemberben kötött 6 éves megállapodása 2022-ig további jelentős járulékcsökkenést fog eredményezni.  Hozzátette: a novemberi bérmegállapodásnak köszönhetően 6 év alatt 40 százalékkal emelkedhetnek a reálkeresetek Magyarországon, a munkáltatói adóterhek nagymértékű csökkentésével pedig további versenyelőnyhöz juthat az ország.

beszállítók járulékcsökkentés versenyképesség Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek