Magyar gazdaság

Hamar fogynak a TOP-források Szabolcsban

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) jelentős részét már lekötötték, így csaknem kétszáz projekt már biztosan megvalósulhat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Mintegy 180 projekt valósulhat meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, miután a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) harmadát már lekötötték - jelentették be a megyei közgyűlés vezetői csütörtöki sajtótájékoztatóján, Nyíregyházán.

Ahogyan arról Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke beszámolt, a benyújtott támogatási kérelmek első körében 30 milliárd forintot osztanak szét a nyertes pályázók, projektötletek között. Ezzel a 2020-ig rendelkezésre álló európai uniós pályázati forrásokból a megyébe jut a második legmagasabb támogatási összeg – emlékeztetett a közgyűlési elnök.

Hozzátette, az érintett településeken ipari park, óvoda- és bölcsődeépületek felújítása, belterületi utak építése, közlekedés- és turizmusfejlesztés, városrehabilitáció, egészségügyi és más közösségi szolgáltatások fejlesztése valósulhat meg a következő időszakban.

lekötés forrás projekt
Kapcsolódó cikkek