BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egri polgármester kiáll az M25-ös eredeti terve mellett

Eger polgármestere kiáll az M25-ös út eredeti tervei mellett és elutasítja az M3-as autópályát a megyeszékhellyel összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út áttervezését.

Eger polgármestere határozottan kiáll az M25-ös út eredeti tervek szerinti megépítése mellett és elutasítja az M3-as autópályát a megyeszékhellyel összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út áttervezését – olvasható a városvezető hétfői közleményében. Habis László a dokumentumban úgy fogalmaz: az elmúlt időszakban olyan javaslat látott napvilágot, miszerint a gyorsforgalmi út déli szakaszát nem az eredeti, engedélyezett koncepciónak megfelelően, hanem áttervezve kellene megépíteni.

A polgármester szerint ugyanakkor Egernek közvetlen, kétszer kétsávos útkapcsolatra van szüksége az M3-as autópályához, hogy a megyeszékhelyről Budapest és a fővárosból Eger minél gyorsabban elérhető legyen. A felmerült változtatás pedig nem csupán ezt veszélyeztetné, de akár a beruházás több éves csúszásával is járna – húzta alá. Közleményében emlékeztet: határozott kormányzati szándék az M25-ös összekötő megépítése, mellyel kapcsolatban már a terület biztosításának folyamata is megkezdődött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.