Magyar gazdaság

Európa egyik legmodernebb hivatala lenne a NAV

Az adótudatosság és adómorál erősítését is célozza a NAV 2.0 stratégia a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szerint.

A kormány által augusztusban elfogadott 2.0 stratégia cselekvési terve magában foglalja az informatikai, szervezeti, strukturális és személyi változtatások mellett az adótudatosság és adómorál erősítését is – mondta Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vám- és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken Egerben a Magyar Vámügyi Szövetség őszi vándorkonferenciájának sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a stratégia célja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Európa egyik legjobb és legmodernebb hivatala legyen.

A megvalósítás elkezdődött, a feladatok nagyobb része azonban jövőre vár a szervezetre, amely az ügyfélbarát rendszer 2016-ban elkezdett kiépítésével is jól halad – mondta. A helyettes államtitkár szerint az e-szja bevezetése sikertörténet, és kedvezőek a tapasztalatok az inkasszót megelőző fizetési felszólítások kiküldésével is, hiszen az érintettek 26 százaléka a figyelmeztetés hatására maradéktalanul rendezte tartozását.

Magyar Vámügyi Szövetség adótudatosság NAV 2.0 adómorál
Kapcsolódó cikkek