Magyar gazdaság

Újra terítéken a vasárnapi boltzár

Mégis napirendre kerül a kiskereskedelmet és a foglalkoztatáspolitikát felügyelő minisztériumoknál a vasárnapi nyitvatartás szabályozásának kérdésköre – tudta meg a Magyar Idők. A kormányzat cáfolta a lap értesülését, szerintük a vasárnapi munkavégzés tilalma lezárt ügy, a kormány nem kívánja újra megnyitni ezt a kérdést.

Palkovics László miniszter felügyeletével szakmapolitikai megbeszélésre hívták a vasárnapi munkavégzés tilalma ismételt bevezetésének ügyében nemrégiben a miniszterelnökhöz fordult Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét (KDFSZ) – értesült a Magyar Idők.

Fotó: Kallus György

Cseresnyés Péter, aki György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős ITM-államtitkárt és Bodó Sándort, a PM foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkárát is bevonta a témával kapcsolatos egyeztetés folyamatába kijelentette:

a felvetett téma elsősorban foglalkoztatás-szabályozási, illetve érdekegyeztetési kérdéskör, amely a Pénzügyminisztérium (PM) feladat- és hatásköre. Azonban felmerülnek kereskedelempolitikai szabályozási kérdések is, így ebben az esetben javasolt az ITM részéről is részt venni az egyeztetésben.

A Magyar Idők úgy tudja, a szakszervezettel tervezett első minisztériumi tárgyalásra az elkövetkező napokban sor kerülhet.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki, melyben cáfolták a lap értesülését.

Korábban még azt mondták, hogy nem tesztelnek

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kormány szeptemberben még nem tervezett a vasárnapi boltzár ügyében jogszabály-módosítást, mivel nem tartotta aktuálisnak a kérdést. A Világgazdaságnak megszólaló piaci szereplők is elmondták, hogy a vasárnapi boltzár lefutott dolog, senki sem gondolja, hogy vissza fog jönni. Ennek már csak azért se lenne értelme, mert a szektorban nincs drámai munkaerőhiány, vagyis a központilag elrendelt szünnap segítségére nincs szükség.

 

vasárnapi boltzár kereskedelem
Kapcsolódó cikkek